A- A+
Mastercard: Νέα υπηρεσία ασφαλών συναλλαγών για όσους ταξιδεύουν σε ξένη χώρα
Νέες υπηρεσίες στον τομέα των κινητών τηλεφώνων και των πληρωμών που θα βοηθήσουν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να «κοιμούνται πιο ήσυχοι» παρουσίασε η MasterCard.

Σε συνεργασία με την Syniverse βρίσκεται σε πιλοτική φάση μια υπηρεσία opt-in η οποία θα επιτρέπει τις συναλλαγές με κάρτες σε όσους έχουν ρυθμίσει τις κινητές τους συσκευές σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία.

Η ανησυχία

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως στόχο να μειώσει την ανησυχία των καταναλωτών σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των καρτών τους ή την απόρριψη των συναλλαγών τους, όταν προσπαθούν να κάνουν αγορές σε μια άλλη χώρα.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής προπληρωμένων πακέτων δεδομένων, τα οποία μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνά κατά την άφιξή τους σε άλλη χώρα.

Περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους κάθε μήνα, παρόλα αυτά, σήμερα, το 70% των ανθρώπων απενεργοποιούν τη συσκευή τους όταν φτάνουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.

Πληρωμές μέσω MasterPassTM In-App

Εξάλλου, στο Mobile World Congress, η MasterCard ανακοίνωσε τη δυνατότητα για MasterPass™ - in app πληρωμές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών που διαθέτουν στο κινητό τους.

Οι MasterPass in-app πληρωμές εξαλείφουν την ανάγκη αποθήκευσης των στοιχείων των καρτών πληρωμής σε πολυάριθμες mobile εφαρμογές, παρέχοντας στους καταναλωτές μια γρήγορη και απλή εμπειρία πληρωμής.

Εφαρμογές με το σύστημα MasterPass ενσωματωμένο σε αυτές, επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν μια αγορά με τόσο λίγες κινήσεις όσο ένα κλικ στην αγαπημένη τους συσκευή όντας συνδεδεμένοι στο Internet, χωρίς να εγκαταλείψουν το περιβάλλον της εφαρμογής.

Η βελτιστοποιημένη διαδικασία πληρωμής δημιουργεί μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, που υποστηρίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης.