A- A+
Αύξηση κεφαλαίου 1,75 δισ. ευρώ ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς
Σε αύξηση κεφαλαίου 1,75 δισ. ευρώ θα προχωρήσει άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου και την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται εντός ολίγου, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2013.

Νωρίτερα η διοίκηση της Τράπεζας έκανε γνωστό πως θα επιχειρήσει την ενίσχυση της ρευστότητάς της κατά 500 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια μέσω των αγορών, χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων.

Ειδικότερα, μέσω των roadshows που διοργανώνονται θα επιχειρηθεί η πρώτη έκδοση ομολόγου μετά το ξέσπασμα της κρίσης χωρίς την παροχή οποιασδήποτε μορφής εξασφάλισης από την πλευρά της τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του ομίλου θεωρεί ότι η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και η ισχυρή θέση της Τράπεζας Πειραιώς, επιτρέπουν το σχεδιασμό επαναδραστηριοποίησης στις αγορές ομολόγων για την άντληση ρευστότητας.

«Η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην εκ νέου πρόσβαση στις αγορές (debt capital markets), έπειτα από διάστημα 5 ετών, διαφοροποιώντας περαιτέρω τις πηγές άντλησης ρευστότητάς της, επιβεβαιώνοντας το θεσμικό της ρόλο στην ελληνική οικονομία» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.