A- A+
Έκλεισε και δεύτερη τράπεζα Bitcoins μετά από επίθεση χάκερ - Το ύψος της ζημιάς
Νέα επίθεση από χάκερ δέχθηκε ανταλλακτήριο bitcoin, με αποτέλεσμα να κλαπούν νομίσματα από το ηλεκτρονικό «θησαυροφυλάκιό» της. Γιατί μπήκε το «λουκέτο».

Όπως μετέδωσε το CNBC, μόλις μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου bitcoin στον κόσμο, του Mt. Gox, υπήρξε και δεύτερο κρούσμα στην αγορά του δημοφιλέστερου ψηφιακού νομίσματος.

Ο λόγος γίνεται για την τράπεζα Flexcoin, η οποία υποχρεώθηκε να κλείσει μετά την απώλεια 896 bitcoins αξίας άνω των 600.000 δολ. λόγω επίθεσης χάκερ την περασμένη Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στις 2 Μαρτίου η Flexcoin δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα την κλοπή νομισμάτων και προσθέτει ότι επειδή η τράπεζα «δεν έχει τους πόρους, πάγια ή άλλα μέσα για να ανακάμψει από την απώλειες, κλείνουμε άμεσα τις πόρτες μας».

Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι οι χρήστες που κρατούσαν τα bitcoins σε «cold storage», δηλαδή εκτός δικτύου, δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση. Η εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί τους για να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες τους και στη συνέχεια θα τους μεταβιβάσει τα bitcoins χωρίς χρέωση.