A- A+
Εξαπλώνονται οι ανέπαφες πληρωμές μέσου κινητού στην Ευρώπη - Το λανσάρισμα στη Γαλλία
Σε ανάπτυξη της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων προχωρούν οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη, λανσάροντας νέες υπηρεσίες σε συνεργασία με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Visa, μετά την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος «Tap N' Pay» σε συνεργασία με τις Alpha Bank και Vodadone, λανσάρεται η υπηρεσία πληρωμών μέσων κινητού Orange Cash NFC σε Στρασβούργο και Καέν.

Πρόκειται για τις δύο πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό χρήσης ανέπαφων πληρωμών στη Γαλλία. Με αυτό το λανσάρισμα, η Orange γίνεται ο πρώτος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία που προσφέρει υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού στους συνδρομητές του.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή Orange Cash λειτουργεί σαν ένα «κινητό πορτοφόλι», παίρνοντας τη μορφή μιας προπληρωμένης κάρτας Visa σε ένα τηλέφωνο.

Προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων πληρωμών Visa, οι συνδρομητές της Orange που διαθέτουν smartphone NFC συμβατό με την Orange Cash θα πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα Orange.

Μόλις κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους, οι χρήστες μπορούν με μερικά κλικ να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, χωρίς υποχρεώσεις και γραφειοκρατία.

Προπληρωμένος λογαριασμός

Η εφαρμογή Orange Cash βασίζεται σε έναν προπληρωμένο λογαριασμό τον οποίο μπορούν να γεμίσουν οι χρήστες μέσω οποιαδήποτε χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους όπως ένα οποιοδήποτε άλλο πορτοφόλι, σε οποιοδήποτε κατάστημα στον κόσμο δέχεται ανέπαφες πληρωμές Visa.

Για να ολοκληρώσει μια αγορά, ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει το κινητό του μπροστά από το τερματικό που δέχεται τέτοιου τύπου συναλλαγές.

Για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε πληρωμής άνω του ορίου (ποικίλει ανάλογα τη χώρα), απαιτείται η εισαγωγή κωδικού που έχει ορίσει ο ίδιος ο χρήστης, ο οποίος μπορεί επίσης να δει τις συναλλαγές του σε πραγματικό χρόνο και να ελέγχει το υπόλοιπο του λογαριασμού του που ανανεώνεται άμεσα.

Χρήσιμες συμβουλές

Οι χρήστες της υπηρεσίας Orange Cash θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές από διάφορα εμπορικά καταστήματα της Γαλλίας, τα οποία θα μπορούν να εντοπίσουν με τη χρήση της υπηρεσίας GPS που διαθέτει η εφαρμογή.

Μόλις ο χρήστης ενεργοποιήσει την υπηρεσία μέσω της εφαρμογής Orange Cash, τα καταστήματα θα στέλνουν ενημέρωση για τις ειδικές προσφορές που ισχύουν.

Για το λανσάρισμα της υπηρεσίας, οι χρήστες της Orange Cash που θα ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους μέχρι τις 30 Ιουνίου θα λάβουν πίστωση €10 και επιπλέον €25 για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού αξίας €100.

Οι συνδρομητές της Orange θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό σε οποιοδήποτε κατάστημα της Orange σε Στρασβούργο και Καέν, με δώρο ένα Samsung Galaxy S4.