A- A+
Κέρδος ως €500 το χρόνο με 2 κινήσεις: Κάρτα και κατάθεση
Τη δυνατότητα να κερδίσουν ακόμη και έναν ολόκληρο μισθό το χρόνο, απλά επιλέγοντας τα κατάλληλα τραπεζικά προϊόντα, έχουν τα νοικοκυριά. Αναλυτικές οδηγίες στους πελάτες των τραπεζών.

Τα δύο πιο «γενναιόδωρα» τραπεζικά προγράμματα αυτήν την περίοδο είναι τα εξής: Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας / σύνταξης και τα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Οι καταναλωτές, επιλέγοντας το σωστό συνδυασμό των παραπάνω προϊόντων, μπορούν εάν κινηθούν «έξυπνα» να κερδίσουν σημαντικά ποσά σε ετήσια βάση, που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το επίπεδο των 500 ευρώ.

Από τη μία πλευρά, εξασφαλίζουν πολύ υψηλούς τόκους για μικρά υπόλοιπα που τηρούν ανοιχτά στον καταθετικό τους λογαριασμό, και από την άλλη μειώνουν τα έξοδά τους κάθε μήνα, κερδίζοντας την επιβράβευση που τους προσφέρουν οι τράπεζες, αντικαθιστώντας τα μετρητά με τις κάρτες τους στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ενδεικτικό παράδειγμα

Έστω μία οικογένεια που έχει στην «άκρη» ένα ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο δαπανά για τις βασικές του ανάγκες κάθε μήνα ένα ποσό της τάξης των 700 ευρώ.

Το συγκεκριμένο νοικοκυριό μπορεί με δύο κινήσεις να κερδίσει ως εξής:

1) Επιλέγει για την είσπραξη της μισθοδοσίας ενός εκ των μελών του έναν προνομιακό καταθετικό λογαριασμό με επιτόκιο 3,50%, στον οποίο τοποθετεί τις 5.000 ευρώ.

Από αυτήν την κίνηση θα κερδίσει σε ετήσια βάση «καθαρούς» μετά από φόρους τόκους ύψους 160 ευρώ.

2) Αντικαθιστά τα μετρητά στις καθημερινές του συναλλαγές με μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που ταιριάζει στις συνήθειές του.

Δαπανώντας 700 ευρώ το μήνα, μπορεί σε ετήσια βάση να κερδίσει έως και 300 ευρώ, κάνοντας χρήση του προγράμματος επιβράβευσης που συνοδεύει την κάρτα.

Συνολικά δηλαδή, θα έχει κερδίσει σε ετήσια βάση 460 ευρώ, χωρίς να αλλάξει καμία συνήθειά του, απλά επιλέγοντας σωστά δύο προϊόντα.

Σημειώνεται ότι το κέρδος θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, ανάλογα με τις καταθέσεις, τις δαπάνες και την τράπεζα που θα επιλεγεί.

Δείτε αναλυτικά

Το ετήσιο όφελος χρήσης των καρτών

Οι καλύτεροι λογαριασμοί μισθοδοσίας