A- A+
Το ετήσιο όφελος χρήσης των καρτών - Η επιβράβευση
Σημαντικά οφέλη από τη χρήση της κάρτας τους μπορούν να αποκομίσουν οι πελάτες των τραπεζών, χωρίς να χρεωθούν ούτε ένα ευρώ σε τόκους. Η σύγκριση των τριών κορυφαίων προγραμμάτων επιβράβευσης της αγοράς.

Κάθε φορά που ο καταναλωτής χρησιμοποιεί την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική για τις αγορές του, συλλέγει είτε ευρώ, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στις επόμενες αγορές του ή πόντους τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει εν συνεχεία με υπηρεσίες και προϊόντα από συγκεκριμένα καταστήματα.

Ο καταναλωτής για να να μεγιστοποιήσει το κέρδος του θα πρέπει πρώτα να καταγράψει τις ανάγκες του και τις επιχειρήσεις που προτιμά, ώστε στη συνέχεια να εντοπίσει και να επιλέξει την κάρτα που ταιριάζει περισσότερο στις καταναλωτικές του συνήθειες.

Μόνιμο κέρδος

Απλά με την αντικατάσταση των μετρητών με «πλαστικό» χρήμα, μόνο στις τακτικές πληρωμές, όπως πχ. στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή για βενζίνη στο αυτοκίνητο, οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να εξοικονομήσουν σε ετήσια βάση σημαντικά ποσά.

Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση από τη στιγμή που ο κάτοχος της κάρτας αποπληρώνει κάθε μήνα το σύνολο του υπολοίπου του.

Δηλαδή κρατά τα μετρητά που θα έδινε για τις καθημερινές του αγορές στην τράπεζα, και όταν έλθει η ώρα της πληρωμής τα δίνει για την εξόφληση του λογαριασμού της κάρτας.

Το crash test των προγραμμάτων

Στους πίνακες που ακολουθούν βλέπετε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα επιβράβευσης των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank.

Αναλυτικότερα, τα προγράμματα επιβράβευσης των τριών τραπεζών λειτουργούν ως εξής:

(Σημείωση: Τα παραδείγματα που φαίνονται στα πινακάκια είναι ενδεικτικά. Το όφελος για τον καταναλωτή μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο ανάλογα με τα ποιες επιχειρήσεις θα επιλέξει για την εξαργύρωση των πόντων / ευρώ που συλλέγει)

- Εθνική Τράπεζα

Με κάθε αγορά που πραγματοποιείτε με την κάρτα σας go (MasterCard, VISA, gold & Platinum MasterCard, Toyota VISA) στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Συναλλαγών «go National» εξασφαλίζετε κέρδος, το οποίο αποθηκεύεται στην κάρτα σας.

Το ελάχιστο κέρδος διαμορφώνεται στο 1% και μπορεί να ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 15%.

Κατά την έναρξη της επόμενης συναλλαγής σας με την κάρτα, σε οποιαδήποτε επιχείρηση του προγράμματος «go National», μπορείτε, εάν επιθυμείτε, να εξαργυρώσετε το κέρδος που έχετε συγκεντρώσει.

Μπορείτε να επιλέξετε ολική, μερική ή μη εξαργύρωση του κέρδους σας που έχετε συγκεντρώσει από προηγούμενες αγορές σας στις επιχειρήσεις του προγράμματος.
Το ποσό του κέρδους που επιλέγετε να εξαργυρώσετε αφαιρείται από το ποσό αγοράς, κατά τη στιγμή της συναλλαγής σας.

Στην περίπτωση των ιδιωτικών προγραμμάτων με άμεση εξαργύρωση, το κέρδος υπολογίζεται ως έκπτωση στο ποσό της συναλλαγής σας, οπότε το ποσό της συναλλαγής σας είναι αντίστοιχα, μειωμένο έως και κατά 25%.

- Alpha Bank

Το βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος επιβράβευσης Bonus της Alpha Bank είναι ότι πόντοι συλλέγονται από παντού, τόσο εντός όσο και εκτός του δικτύου των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Για κάθε 1 ευρώ συναλλαγής που πραγματοποιείται μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας της Alpha Bank που συμμετέχει σε αυτό, ο κάτοχός της κερδίζει ένα αριθμό πόντων.

Ο πελάτης μπορεί να κερδίζει από 1 πόντο για αγορές σε επιχειρήσεις που δεν συνεργάζονται με την τράπεζα έως και 8 πόντους ανάλογα με την κάρτα, στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια εξαργυρώνει τους πόντους που έχουν συγκεντρωθεί για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών από τις συνεργαζόμενες με την τράπεζα επιχειρήσεις, με έκπτωση ή ακόμη και πληρώνοντας …τίποτα.

- Eurobank

Το πρόγραμμα Επιστροφή αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να έχετε καθημερινό όφελος από τις αγορές που πραγματοποιείτε, χρησιμοποιώντας ως τρόπο πληρωμής τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Eurobank αντί μετρητών.

Τα ευρώ που κερδίζετε υπολογίζονται με βάση το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο πρόγραμμα, επί της αξίας της συναλλαγής σας, και μπορείτε να τα εξαργυρώσετε με τη μορφή έκπτωσης σε επόμενη αγορά σας χρησιμοποιώντας είτε πιστωτική, είτε χρεωστική κάρτα Eurobank, στους 12 μεγάλους συνεργάτες του προγράμματος και σε οποιαδήποτε από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, αν κάνετε τις αγορές σας στο super market Βερόπουλος (που συμμετέχει στο πρόγραμμα με 4% Επιστροφή) για αγορές €300 κερδίζετε αυτόματα €12, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενη αγορά σας είτε στο Βερόπουλο είτε σε οποιαδήποτε άλλη συμβεβλημένη επιχείρηση πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.