A- A+
Saxo: Πλατφόρμα επικοινωνίας με διεθνείς επενδυτές
Μία νέα διαδικτυακή πύλη που επιτρέπει σε επενδυτές από όλο τον κόσμο να μοιραστούν, σε πραγματικό χρόνο, επενδυτικές στρατηγικές με τις επαφές τους, προσφέρει και στην ελληνική αγορά η Saxo Bank.

Ο λόγος γίνεται για τη νέα διαδικτυακή πύλη του TradingFloor.com που λειτουργεί σε έκδοση beta και η οποία παρέχει την ευχέρεια στους επενδυτές να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με μια κοινότητα, όπου όλες οι αποδόσεις καταγράφονται και οι στρατηγικές μπορούν να αντιγραφούν.

Επιπλέον, ο νέος ιστότοπος περιλαμβάνει χρήσιμο υλικό όπως νέα των αγορών, απόψεις, πρωτογενή δεδομένα, καθώς και επενδυτικές προτάσεις από τους αναλυτές της Saxo Bank.

Ζωντανή ενημέρωση

Παράλληλα, το διαδικτυακό κανάλι του TradingFloor.com, παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης για την πορεία των αγορών μέσω της συνεχούς αναμετάδοσης των εξελίξεων.

Ανταποκριτές του διαδικτυακού καναλιού του νέου ιστότοπου, είναι ο βραβευμένος ανταποκριτής ειδήσεων του Βρετανικού ITV, Angus Walker, μαζί με τον πρώην παρουσιαστή των Bloomberg και BBCWorld, Owen Thomas.

Οι συνιδρυτές της Saxo Bank και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Kim Fournais και Lars Seier Christensen επισήμαναν σε κοινή τους δήλωση:

«Θέλουμε να απελευθερώσουμε τη δυνατότητα των επενδυτών ανά τον κόσμο να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται τις ιδέες τους, χωρίς να ακολουθούν τις συστάσεις των παραδοσιακών τραπεζικών αναλυτών. Όντας οι πρώτοι που θέσαμε τις βάσεις των διαδικτυακών συναλλαγών το 1998, θέλουμε τώρα να εκδημοκρατίσουμε τον κόσμο των επενδύσεων.

Οι επενδυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να μοιράζονται τις στρατηγικές τους, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να συζητούν, αλλά και να ακολουθούν ή να αντιγράφουν ο ένας τη στρατηγική του άλλου.

Πιστεύουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι επενδυτές τις συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος, σε δικαιώματα προαίρεσης, CFDs, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ομόλογα, καθιστώντας τις συναλλαγές μια κοινωνική εμπειρία.

Στο νέο ιστότοπο TradingFloor.com, μπορείτε να δείτε πως χειρίζονται οι ικανότεροι επενδυτές τα κεφάλαιά τους, στα χρηματοοικονομικά προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Σκόπιμα έχουμε επιλέξει να εμφανίζονται μόνο οι επενδυτές που χειρίζονται τα δικά τους κεφάλαια, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικτυακή κοινότητα θα αποτελείται μόνο από αξιόπιστους επενδυτές».