A- A+
ΕΤΕ: Νέα 18μηνη προθεσμιακή με επιτόκιο ως 3,50%
Μία νέα 18μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκια που κλιμακώνονται κάθε τρίμηνο, φτάνοντας έως και το 3,50%, λάνσαρε η Εθνική Τράπεζα, διευρύνοντας τις επιλογές των πελατών της.

Το νέο προϊόν «Εθνική Επιβράβευση», διάρκειας 18 μηνών, προσφέρει επιτόκια που ξεκινούν από το 2% στο πρώτο τρίμηνο της κατάθεσης, κι αυξάνονται κάθε τρεις μήνες, φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο το 3,50%.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση στο 18μηνο διαμορφώνεται στο 2,58% κι είναι η υψηλότερη αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης ολικής ανάληψης των κεφαλαίων οποτεδήποτε, χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης διαμορφώνεται στις 20.000 ευρώ, ενώ το προϊόν θα διατίθεται με τις παραπάνω αποδόσεις τουλάχιστον έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Μειώσεις επιτοκίων

Κατά τα άλλα, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε μειώσεις στα επιτόκια των λοιπών προνομιακών προθεσμιακών καταθέσεων. Οι νέες αποδόσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Α) Το ΕΘΝΙΚΗ 2X3, 6μηνης διάρκειας (δύο τρίμηνα), προσφέρει μέσο ετήσιο επιτόκιο 2,25%.

Το επιτόκιο ανέρχεται στο α΄ τρίμηνο σε 2,30% και στο β΄ τρίμηνο υποχωρεί στο 2,20%.

Η καταβολή των τόκων γίνεται ανά τρίμηνο, οπότε και δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των καταθέσεών του χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Β) Το ΕΘΝΙΚΗ 4X3, 12μηνης διάρκειας, προσφέρει απόδοση 2,43%.

Το επιτόκιο μειώνεται κάθε τρίμηνο, ξεκινώντας από το 2,65% και υποχωρεί έως και το 2,2% στο τέλος της κατάθεσης.

Η καταβολή των τόκων γίνεται ανά τρίμηνο, οπότε και δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των καταθέσεών του χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Γ) «5Y ZERO COUPON - CALLABLE»

Πρόκειται για προθεσμιακό λογαριασμό σε ευρώ με προσυμφωνημένη διάρκεια 5 ετών και ελάχιστο ποσό κατάθεσης μόλις τις 10.000 ευρώ.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση είναι υψηλή και διαμορφώνεται περί το 3,37%, ενώ στην 5ετία φτάνει συνολικά το 18%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανάκλησής του μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του, αποδίδοντας ένα προκαθορισμένο τόκο.

Σε κάθε περίπτωση, ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη στη λήξη του προϊόντος ή κατά την ημερομηνία ανάκλησής του. Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα διατίθενται τουλάχιστον έως και τις 17 Ιανουαρίου 2013.

Δ) Το ΜΗΝΙΑΙΟ διατίθεται για διάρκειες 6 και 12 μηνών και για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προθεσμιακής κατάθεσης είναι η καταβολή των τόκων κάθε μήνα, καθώς και η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων την ίδια ημέρα χωρίς ποινή.

Τα επιτόκια δεν άλλαξαν. Στην εξάμηνη κατάθεση τα επιτόκια φτάνουν έως και το 2,6% και στην δωδεκάμηνη κατάθεση έως και το 2,5%.

Σύγκριση επιτοκίων

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.