A- A+
Στην 25η AGROTICA συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς - Το περίπτερο του ομίλου
Στην 25η AGROTICA, τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς από 30/1 ως 2/2.

Μαζί με την Τράπεζα, παρουσία θα έχει το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αναδυόμενους τομείς της αγροτικής και πράσινης οικονομίας.

Στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς (Περίπτερο No 2, stand 29, 1oς όροφος, κτήριο Helexpo) θα βρίσκονται ειδικευμένα στελέχη για να παρέχουν πληροφορίες στους παρευρισκόμενους αναφορικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες, με τον αγροτικό τομέα, επιχειρήσεις.

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να δραστηριοποιείται με συνέπεια στον χώρο της Αγροτικής Πίστης. Στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα, με προσήλωση στον εντοπισμό και στην αξιοποίηση ευκαιριών στον αγροτικό και στους συνδεδεμένους με αυτόν τομείς.

Δίνει έμφαση στην αγροτική επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη συλλογικών δράσεων, ενώ παράλληλα προτείνει καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής γεωργίας μέσω της ανάπτυξης της Συμβολαιακής Γεωργίας. Με δεδομένη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, προσφέρει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, με περαιτέρω εστίαση στην καινοτομία, την τεχνολογική και την οικολογική πρωτοπορία.

Βασική προτεραιότητα της Τράπεζας Πειραιώς είναι η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας των παραγωγών, η οποία πραγματοποιείται μέσα από την προείσπραξη των ετήσιων επιδοτήσεων και των βιολογικών ενισχύσεων των επόμενων ετών, όπως επίσης μέσα από τη συμμετοχή της στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα αποτελέσει βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η χρηματοδότηση επενδυτικών δράσεων των γεωργών, σχετικών με τον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων, την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας, την επιβεβλημένη στροφή προς την επιχειρηματική γεωργία.

Η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της στην εγκατάσταση της αναδυόμενης γενιάς νέων αγροτών, οι οποίοι αποτελούν και τον βασικό φορέα εισαγωγής νέας τεχνολογίας και καινοτομιών στο γεωργικό τομέα.

Σε αυτό συμβάλλει με το αξιόλογο έργο της και η «Εξέλιξη», η οποία με την παρουσία της στην Έκθεση θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εξειδικευμένα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, άμεσα σχετιζόμενα με την πράσινη επιχειρηματικότητα και τη σύγχρονη αγροτική ανάπτυξη.