A- A+
Άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο μέσα στο 2014
Την άρση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα τους επόμενους μήνες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Τι είπε.

Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών από την Κύπρο και το Κατάρ, στην Ντόχα, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η Κυβέρνησή του φιλοδοξεί να άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν στον τραπεζικό τομέα μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Sigmalive, ο πρόεδρος σημείωσε ότι «οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα αρθούν στο κοντινό μέλλον, στους επόμενους μήνες και πλέον είμαστε μάρτυρες αυξημένων ροών από ξένους κατοίκους Κύπρου».

Φυσικά, πρόσθεσε οι προσπάθειες μας για να αναδιαρθρώσουμε το τραπεζικό μας σύστημα συνεχίζονται ακόμη, αλλά ως αποτέλεσμα των δύο θετικών αξιολογήσεων που λάβαμε από την Τρόικα, «φιλοδοξούμε σύντομα να άρουμε την πλειοψηφία των περιορισμών στις συναλλαγές και στη διακίνηση κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, υπογραμμίζοντας ότι επαγγελματίες στους τομείς της νομικής, της λογιστικής και άλλων υπηρεσιών είναι εκ των πλέον προσοντούχων παγκοσμίως, ενώ κυπριακές εταιρείες στο χρηματο-οικονομικό τομέα και το εμπόριο, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων διατηρούν την ανταγωνιστικότητα τους.