A- A+
Επιτόκια: Οι καλύτερες προθεσμιακές μηνιαίου εισοδήματος
Παρά την υποχώρηση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, η ανταμοιβή που προσφέρουν στους αποταμιευτές παραμένει ικανοποιητική. Οι καλύτερες προτάσεις προγραμμάτων μηνιαίου εισοδήματος.

Σε γενικές γραμμές τα τελευταία τρίμηνα οι μεγαλύτερες περικοπές έχουν εφαρμοστεί σε καταθέσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 6 μηνών, όπου πολύ δύσκολα πλέον το επιτόκιο ξεπερνά το 3%.

Ωστόσο, ανάλογα με το ποσό που μπορεί ο καθένας να αποταμιεύσει, οι λογαριασμό προθεσμίας εξακολουθούν να αποτελούν μία ικανοποιητική επενδυτική επιλογή, δεδομένου ότι μπορούν να προσφέρουν:

- Ένα σίγουρο μηνιαίο εισόδημα τουλάχιστον έως τις αρχές του 2015, βάση προκαθορισμένων επιτοκίων

- Διασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειάς του

- Δυνατότητα στα περισσότερα προϊόντα πρόωρης ανάληψης κάθε μήνα χωρίς ποινή.

Αποταμιευτική πρόταση

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα εξετάσουμε την περίπτωση που κάποιος θέλει να «δεσμεύσει» τα χρήματά του για 12 μήνες και κάθε μήνα να εισπράττει τους τόκους, όπως πχ. θα έκανε εάν επένδυε σε ένα ακίνητο και εισέπραττε το ενοίκιο.

Δηλαδή, πρόκειται για προϊόντα μηνιαίου εκτοκισμού, με τους τόκους να καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα. Το επιτόκιο μπορεί να είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης ή να αυξομειώνεται όσο περνούν οι μήνες.

Ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης, το επιτόκιο μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 3%, που σημαίνει ότι ανά 100.000 ευρώ αποταμίευσης, ο πελάτης κερδίζει «καθαρά» κάτι παραπάνω από 200 ευρώ το μήνα στην καλύτερη περίπτωση.

Οι αποδοτικότερες προτάσεις

Όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr, οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις 12μηνης διάρκειας με μηνιαία καταβολή τόκων είναι οι εξής:

(Σημείωση: Οι τόκοι που αναφέρονται είναι προ φόρων - Για το καθαρό εισόδημα αφαιρέστε 15%)

  • 20.000 ευρώ

  • 50.000 ευρώ

  • 75.000 ευρώ

  • 100.000 ευρώ

  • 150.000 ευρώ

  • 200.000 ευρώ