A- A+
Eurobank EFG: Καλύτερη τράπεζα στις εισαγωγές - εξαγωγές στην Ελλάδα
Ως την «Καλύτερη Τράπεζα στον τομέα υπηρεσιών Εισαγωγών – Εξαγωγών» στην ελληνική αγορά για το 2010 (Best Trade Finance Bank), για 6η συνεχή χρονιά, ανακήρυξε την Eurobank EFG, το διεθνούς κύρους Αμερικάνικο περιοδικό Global Finance.

Το περιοδικό Global Finance απονέμει βραβείο (Best Trade Finance Bank Award - 2011) για τις καλύτερες Τράπεζες σε υπηρεσίες Εισαγωγών και Εξαγωγών (Trade Finance) ανά Ήπειρο και ανά Χώρα μετά από την αποκλειστική έρευνα που διενεργήθηκε και θα δημοσιευθεί στο τεύχος Φεβρουαρίου του 2011.

Οι εκδότες του περιοδικού με στοιχεία από αναλυτές της αγοράς, στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας επέλεξαν τις καλύτερες τράπεζες σε υπηρεσίες εισαγωγών και εξαγωγών σε 71 χώρες ή ηπείρους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, καθοριστικοί παράγοντες για την τελική επιλογή των νικητών ήταν ο όγκος συναλλαγών, η γεωγραφική κάλυψη , το επίπεδο εξυπηρέτησης, η ανταγωνιστικότητα στο κόστος, και η τεχνολογική πρωτοπορία.

«Η διάθεση υπηρεσιών εισαγωγών εξαγωγών σε λογικό κόστος είναι καθοριστική για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας» επεσήμανε ο Joseph D. Giarraputo εκδότης του περιοδικού Global Finance. Επιλέξαμε τις τράπεζες που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς εμπλέκονται σε διασυνοριακό εμπόριο».

Η νέα αυτή διεθνής αναγνώριση επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Eurobank στους πελάτες της. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών και της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, νευραλγικής σημασίας για την προώθηση της εξωστρεφούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο που διαθέτει στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μεγιστοποιεί τις δυνατότητες συνδυασμένων σταυροειδών πωλήσεων (cross selling) και προωθεί νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως το πρόγραμμα Go International, σε συνεργασία με τους τρεις μεγάλους εξαγωγικούς φορείς της χώρας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των εμπορικών ανταλλαγών και των επιχειρηματικών δεσμών στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια, τόσο στην ανατολική Μεσόγειο και τον αραβικό κόσμο όσο και στις χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.