A- A+
Στο Taxis ανέβηκαν οι οφειλές από το «χαράτσι» της ΔΕΗ - Διορία ως 31/1 για την πληρωμή τους
Στο στόχαστρο βάζει το υπουργείο Οικονομικών όσους έχουν οφειλές από το έκτακτο τέλος ακινήτων των προηγούμενων ετών, μετά τις διασταυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Πλέον, οι πληροφορίες για την οφειλή κάθε φορολογουμένου βρίσκονται στο taxis, από όπου είναι δυνατή η εκτύπωση της ταυτότητας πληρωμής, χωρίς να είναι πλέον απαραίτητη η επίσκεψη στην εφορία.

Αφού εισέλθει ο φορολογούμενος στο taxis με τους κωδικούς του, θα επιλέξει την εφαρμογή ειδοποίηση πληρωμής και ακολούθως την επιλογή «ειδοποίηση πληρωμής ΕΕΤΗΔΕ».

Τότε θα εμφανιστεί το ανεξόφλητο υπόλοιπο από το φόρο, η διεύθυνση του ακινήτου, αλλά και ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ.

Πρόστιμα

Τα χρέη αυτά αφορούν 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα επί συνόλου 7,5 εκατομμυρίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά αυτά έως και τις 31 Ιανουαρίου 2014.

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών ακινήτων έγινε με το νέο σύστημα διασταυρώσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης.