A- A+
Οριακές μειώσεις στα επιτόκια προθεσμίας της Geniki
Μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της λογαριασμών μετά από περίπου δύο μήνες εφαρμόστηκαν στη Geniki Bank. Ανταγωνιστικές οι αποδόσεις που προσφέρει.

Οι αποδόσεις των λογαριασμών προθεσμίας της τράπεζας μειώθηκαν για τις περισσότερες διάρκειες και κλίμακες ποσών κατά 5 μονάδες βάσεις. Σε κάποια προϊόντα δεν υπήρξαν αλλαγές, ενώ σε μερικά οι περικοπές έφτασαν τις 10 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι η Geniki προσφέρει μέσω του δικτύου των καταστημάτων της ένα bonus της τάξης του 0,45% σε νέα κεφάλαια, που προέρχονται δηλαδή από τράπεζες εκτός του ομίλου της Τράπεζα Πειραιώς.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα επιτόκια διαμορφώνονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Τα νέα επιτόκια

Αναλυτικότερα, η τράπεζα προσφέρει τα ακόλουθα καταθετικά προγράμματα:

1) Μηνιαία εκτοκισμού. Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση 6μηνης και 12μηνης διάρκειας, με μηνιαίο εκτοκισμό.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, δίνοντάς του τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς ποινή.

Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση χάνει το υψηλότερο επιτόκιο που προσφέρεται στον τελευταίο μήνα της κατάθεσης, το οποίο ανέρχεται σε 4%.

Τους λοιπούς μήνες το επιτόκιο φτάνει το 2,15%. Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ

2) Απλές προθεσμιακές καταθέσεις. Πρόκειται για προϊόντα διάρκειας από 1 έως και 12 μήνες, που καταβάλλουν στον πελάτη τον τόκο στη λήξη.

Οι αποδόσεις ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης μπορεί να φτάσουν έως και το 3%. Οι καλύτερες αποδόσεις προσφέρονται για διάρκεια έως και 3 μήνες και για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Για καταθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας οι αποδόσεις μειώνονται, διαμορφούμενος στο χαμηλότερο σημείο στην ετήσια κατάθεση.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.