A- A+
Νέες συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς
Δύο νέες συμφωνίες, μία στον τομέα της Συμβολαιακής Γεωργίας και μία στον τομέα της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας το πρόγραμμα στήριξης της αγροτικής οικονομίας.

Η συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά στον τομέα των σιτηρών και αποτελεί συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Εταιρία «Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.» και τους Παραγωγούς της περιοχής Θράκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη με την παροχή ρευστότητας από την Τράπεζα Πειραιώς προς τους παραγωγούς, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια για τη διασφάλιση της παραγωγής.

Η συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας εξασφαλίζει την αγορά των προϊόντων από την εταιρία «Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.» και την έγκαιρη εξόφληση των Παραγωγών, διασφαλίζοντας έτσι το εισόδημά τους και καλύπτοντας ολόκληρο το παραγωγικό κύκλωμα.

Στον τομέα της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας η Τράπεζα Πειραιώς επεκτείνει την υλοποίηση του Προγράμματος, υπογράφοντας συμφωνία με την εταιρία «ΙΝΑΧΟΣ ΑΒEΕ» και τους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής του Ν. Φθιώτιδας.

Η νέα αυτή συμφωνία αφορά σε χρηματοδοτικές προτάσεις που καλύπτουν το συνολικό παραγωγικό κύκλωμα.

Ειδικότερα, εξασφαλίζει στους κτηνοτρόφους την αναγκαία ρευστότητα για την απόκτηση των απαραίτητων ζωοτροφών κατά την περίοδο της συγκομιδής τους και γεωργικών εφοδίων για την παραγωγή των κτηνοτροφικών φυτών όταν πρόκειται για γεωργο-κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τους Παραγωγούς που εντάσσονται στα προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με ασφάλιση της εγκεκριμένης πίστωσης για την πιθανή απώλεια παραγωγής, λόγω ασθενειών και φυσικών καταστροφών.

Με την υλοποίηση των νέων αυτών συνεργασιών, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν πλέον συνολικά τις 15, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.