A- A+
Τι θα κερδίσετε κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας με κάρτα
Κίνητρα στους καταναλωτές για να χρησιμοποιήσουν για τις αγορές τους τις ημέρες των εορτών τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες, δίνουν οι τράπεζες και οι οργανισμοί Visa και Mastercard.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας το «πλαστικό χρήμα» για τις αγορές τους επιβραβεύονται με δώρα, εκπτώσεις και με τη συμμετοχή τους σε κληρώσεις με μεγάλης αξίας έπαθλα.

Παράλληλα, ορισμένες τράπεζες προσφέρουν στους κατόχους των καρτών τους τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους και να τα πληρώσουν σε δόσεις με επιτόκια χαμηλότερα και από τα αντίστοιχα των καταναλωτικών δανείων.

Οι τράπεζες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν εξέδωσαν τα αποκαλούμενα εορτοδάνεια, αλλά αντ΄ αυτού ορισμένες από αυτές έριξαν τα επιτόκιά τους ειδικά για τις αγορές της εορταστικής περιόδου στις πιστωτικές κάρτες, οι οποίες εφόσον υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φθηνό μέσο δανεισμού.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θα πραγματοποιήσει τις αγορές του αυτήν την περίοδο με τις κάρτες που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, θα τις αποπληρώσει με χαμηλό επιτόκιο, γλιτώνοντας σημαντικά ποσά σε τόκους.

Η προσφορά αυτή βέβαια ισχύει μόνο αν ο πελάτης δεν παρουσιάσει καθυστέρηση στην εξόφληση των μηνιαίων δόσεών του, δηλαδή στην καταβολή έστω της ελάχιστης μηνιαίας καταβολή πληρωμής, που ξεκινά από το 1,5% της συνολικής του οφειλής και κυμαίνεται ανάλογα με την τράπεζα.

Για παράδειγμα, η Τράπεζα Κύπρου έχει ανακοινώσει ότι όλες οι αγορές που θα πραγματοποιηθούν με Κύπρου Visa και Κύπρου MasterCard μέσα στο Δεκέμβριο, θα μπορούν να εξοφληθούν με σταθερό επιτόκιο 6,75%.

Ελκυστικότερα προγράμματα επιβράβευσης

Άλλες τράπεζες έχουν κάνει πιο ελκυστικά τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών τους για τις ημέρες των εορτών, προσφέροντας είτε μεγαλύτερες εκπτώσεις ή περισσότερους πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές.

Για παράδειγμα η Alpha Bank μέσω του προγράμματος Bonus, επιβραβεύει τους πελάτες της με 10πλάσιους πόντους σε σχέση με την κανονική περίοδο. Συγκεκριμένα, για κάθε αγορά στους μεγάλους συνεργάτες της τράπεζας και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, επιβραβεύεστε με 10 Bonus Πόντους για κάθε 1 ευρώ.

Τέλος, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί Visa και Mastercard κληρώνουν πολυτελή δώρα σε όσους πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με τις κάρτες τους, ανεξάρτητα από την τράπεζα που τις έχει εκδώσει.

Τα δώρα της Visa

«Είναι πολύ απλό! Κάθε φορά που πραγματοποιείς μια αγορά με τη Visa σου, κερδίζεις αυτόματα μία συμμετοχή στο διαγωνισμό για τα μεγάλα δώρα του Visa Golden Space» αναφέρει η Visa στην ιστοσελίδα της.

Τα δώρα που προσφέρει η Visa είναι τα εξής:

- Κάθε μέρα €500: Η τύχη θα χαμογελάσει σε συνολικά 61 νικητές το Νοέμβριο & το Δεκέμβριο

- Κάθε μήνα 1 εξωτικό ταξίδι αξίας €5.000 στο Μαυρίκιο: Το πακέτο ισχύει για δύο άτομα, περιλαμβάνει αεροπορικό ταξίδι με επιστροφή, διαμονή πέντε (5) ημερών σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων (all inclusive) και όλες τις επίγειες μεταφορές.

- €10.000: Το μεγάλο δώρο για έναν τυχερό στο τέλος του διαγωνισμού

Τα δώρα της Mastercard

Η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους κατόχους των καρτών της να πάρουν πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν για τις αγορές συνολικής αξίας έως και 1.000 ευρώ που θα πραγματοποιήσουν έως και τις 31/12/2010.

Κάθε αγορά ανεξαρτήτως ποσού ισοδυναμεί με μία συμμετοχή στην κλήρωση, η οποία θα αναδείξει 40 τυχερούς.