A- A+
Τράπεζα Κύπρου: 20 νέα καταστήματα το 2010
Είκοσι νέα καταστήματα άνοιξε Τράπεζα Κύπρου το 2010 στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τα καταστήματα αυτά, 13 είναι στην περιφέρεια Αττικής, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κρήτη και από ένα στα Τρίκαλα και στο Μεσολόγγι. Η Τράπεζα διαθέτει, πλέον, 185 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 85 είναι στην Αττική.

Σημειώνεται ότι, τα νέα καταστήματα, όπως όλα τα καταστήματα της Τράπεζας, προσφέρουν ολοκληρωμένο φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του πελατειακού κοινού στον χρηματοοικονομικό τομέα. Στελεχώνονται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει η Τράπεζα Κύπρου, με στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η Τράπεζα Κύπρου υπογραμμίζει ότι ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, στηριζόμενη στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της, την ισχυρή ρευστότητα και την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, συνεχίζει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή πορεία της στην Ελλάδα.

Με βάση τα μεγέθη εννεαμήνου, ο ρυθμός αύξησης των χορηγήσεων στην Ελλάδα είναι 6% και το μερίδιο αγοράς της Τράπεζας στα δάνεια, εκτός ναυτιλίας, ανήλθε σε 4,12% και ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχεται σε 6%. Η χρηματοδότηση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων αποτελεί το 68% του συνόλου των δανείων και η χρηματοδότηση ιδιωτών για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους αποτελεί το 17% του συνόλου. Στις καταθέσεις, η Τράπεζα πέτυχε αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, σε 4,15% από 4,02% στα τέλη του 2009.

Ο κ. Γιάννης Σειραδάκης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας, δήλωσε: «Η Τράπεζα Κύπρου, με την αύξηση των χορηγήσεων προς ιδιώτες και επιχειρήσεις και τη σημαντική επέκταση του δικτύου της, στηρίζει την ελληνική οικονομία. Στηρίζει τις υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας να χρηματοδοτεί τόσο τα επενδυτικά σχέδιά τους, όσο και τις ανάγκες τους σε κεφάλαιο κίνησης. Αναλόγως με τους ιδιώτες, συνεχίζει απρόσκοπτα τις χορηγήσεις σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, στηρίζοντας υφιστάμενους και νέους πελάτες, ενώ λαμβάνει μέριμνα για ευπαθείς ομάδες πελατών της, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».