A- A+
Τρ. Πειραιώς: Τα νέα προθεσμιακά επιτόκια - Όλες οι αποδόσεις
Στη δεύτερη περικοπή των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις από τις αρχές του φθινοπώρου και στην πέμπτη από το περασμένο καλοκαίρι, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Οι νέες αποδόσεις.

Το νέο δελτίο επιτοκίων του ομίλου στις προθεσμιακές καταθέσεις τίθεται σε ισχύ από 20/11 και περιλαμβάνει αποδόσεις μειωμένες έως και 25 μονάδες βάσης σε σχέση με αυτές που ίσχυαν από τις 4/9.

Η τράπεζα αναπροσάρμοσε τα επιτόκια σε όλες τις κλίμακες ποσών και στο σύνολο των προγραμμάτων της, η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από 1 εβδομάδα έως και 18 μήνες.

Τα χαρακτηριστικά των προθεσμιακών προϊόντων ποικίλουν τόσο ως προς το χρόνο καταβολής των τόκων, όσο και ως προς τις δυνατότητες πρόωρης ανάληψης, με ή χωρίς ποινή.

Τα νέα επιτόκια

Πλέον, η «οροφή» στα επιτόκια της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στο 3%, απόδοση που ισχύει για κατάθεση 100.000 ευρώ και άνω, για διάστημα 3 μηνών.

Όσο αυξάνονται οι μήνες της κατάθεσης πάνω από αυτή τη διάρκεια, τόσο υποχωρούν και τα επιτόκια. Σημειώνεται ότι οι προθεσμιακοί λογαριαασμοί που θα ανοίξουν μέσω e-banking (εξαιρείται η κατάθεση Winbankdirect), θα κερδίσουν επιπλέον 0,15% στο επιτόκιο.

Αναλυτικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τις ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις:

1) Απόδοση και Ελευθερία

Το επιτόκιο καταθέσεων στην προθεσμιακή κατάθεση «Απόδοση και Ελευθερία» (πρώην Αυξάνω) είναι κλιμακούμενο και αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Οι τόκοι αποδίδονται κάθε μήνα, ενώ το μέσο επιτόκιο εφόσον εξαντληθεί η αρχικώς συμφωνηθείσα διάρκεια φτάνει έως και το 2,65%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Εάν χρειαστείτε τα χρήματα που έχετε δεσμεύσει στην προθεσμιακή κατάθεση Αυξάνω πριν τη λήξη της, μπορείτε να την προεξοφλήσετε, αλλά μόνο ολικά. Δεν χάνετε το κεφάλαιό σας.

Επιπλέον, κάθε μήνα, την ημερομηνία απόδοσης των τόκων, η προεξόφληση της προθεσμιακής κατάθεσης γίνεται χωρίς επιβάρυνση.

Διαφορετικά, επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης το οποίο υπολογίζεται ως εξής: 2% x Κεφάλαιο που προεξοφλείται x υπολειπόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης / 360 (ημέρες)

Το ελάχιστο ποσό που μπορείτε να τοποθετήσετε στην προθεσμιακή κατάθεση Αυξάνω είναι 5.000 ευρώ.

2) Μπροστά

Στην προθεσμιακή κατάθεση Μπροστά οι τόκοι αποδίδονται τη μέρα έναρξης της κατάθεσης.

Η διάρκεια της κατάθεσης κυμαίνεται από 1 μήνα μέχρι 12 μήνες, ενώ το ελάχιστο ποσό ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Το ετησιοποιημένο επιτόκιο ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια που θα επιλεγεί κυμαίνεται από 2,10% έως 2,75%.

3) Συν Πλην

Η προθεσμιακή κατάθεση +Συν–Πλην έχει διάρκεια 12 μήνες. Στο διάστημα αυτό τα χρήματά σας τοκίζονται με υψηλό επιτόκιο, ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε το ποσό του κεφαλαίου της προθεσμιακής κατάθεσης.

Μπορείτε να μεταβάλλετε το κεφάλαιο όσες φορές θέλετε - 1 φορά κάθε ημέρα - χωρίς επιβάρυνση και διατηρώντας το υψηλό επιτόκιο.

Επιπλέον θα πρέπει:

  • Το ποσό που προσθέτετε ή αφαιρείτε να είναι τουλάχιστον €500
  • Το νέο κεφάλαιο είναι μέχρι 50% μεγαλύτερο ή μικρότερο του αρχικού

Το ελάχιστο ποσό της αρχικής κατάθεσης ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο σε 2,60%.

4) Winbankdirect

Ο λογαριασμός winbank Direct είναι ένας ευέλικτος συνδυασμός τρεχούμενου λογαριασμού και προθεσμιακής κατάθεσης.

Σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας κάθε φορά. Τον διαμορφώνετε εσείς online, επιλέγοντας:

• Μέρος των χρημάτων σας διαθέσιμο στον τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο τοποθετημένο σε προθεσμιακή κατάθεση
• Όλα τα χρήματά σας διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό
• Όλα τα χρήματά σας τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση

Σας προσφέρει ανταγωνιστικά επιτόκια, τόσο για τα χρήματα που θέλετε να έχετε διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό σας, έως 3,5%, όσο και για αυτά που τοποθετείτε στην προθεσμιακή κατάθεση, έως 3%.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.