A- A+
Πρόταση για επιβολή προστίμου 400 ευρώ στα ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
Σχέδιο για την επιβολή προστίμου ύψους 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν το έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών. Έρχονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, εκτιμάται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 750.000 μοτοσυκλέτες δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άμεσα θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων, προκεικένου να επιβληθούν οι σχεδιαζόμενες ποινές.

Ποινή με ...επιστολή

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει την επιβολή προστίμου 400 ευρώ. Πρόκειται για την ίδια ποινή που επιβάλλεται μετά από σχετικό έλεγχο της τροχαίας.

Ωστόσο, το πρόστιμο θα πηγαίνει κατευθείαν στον ιδιοκτήτη με σχετική επιστολή που θα τον ενημερώνει για τη δυνατότητά του να το μειώσει στο 1/8, δηλαδή στα 50 ευρώ, εάν το πληρώσει εντός 10ημέρου.

Σύμφωνα με το Mega, πηγές του υπουργείου θεωρούν ότι θα πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης όσοι δεν πέρασαν ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια και όσοι απέφευγαν συστηματικά τον έλεγχο πριν το ξέσπασμα της κρίσης.