A- A+
Όλι Ρεν: Φόροι στα ακίνητα με τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες έως το 2016 στην Ελλάδα
Επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα από το 2016 προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη.

«Η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016» τόνισε ο κ. Ρεν απαντώντας στον κ. Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς».

Και συμπλήρωσε ότι «η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016».

Σε σχετική δήλωσή του ο κ.Σκυλακάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας».