A- A+
Κατέφθασαν στην αγορά τα στεγαστικά δάνεια της κρίσης
Νέα προγράμματα με προστασία έναντι των κινδύνων της οικονομικής κρίσης διαθέτουν στην ελληνική αγορά οι τράπεζες, προστατεύοντας τα νοικοκυριά από απρόβλεπτα γεγονότα.

Στεγαστικά δάνεια με προστασία κόντρα στην κρίση προσφέρουν οι τράπεζες, στοχεύοντας να προσελκύσουν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση για την απόκτηση ενός ακινήτου, αλλά δεν το πράττουν φοβούμενοι ότι τα οικονομικά τους μπορεί να χειροτερεύσουν.


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
- Βρείτε ΕΔΩ το δάνειο που σας ταιριάζει.
- Αν θέλετε να μειώσετε τη δόση του δανείου που ήδη πληρώνετε κάντε κλικ
ΕΔΩ.


Τα «όπλα» που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφαλείας στα νοικοκυριά είναι τα εξής:

Α) Διαθέτουν προϊόντα με χαμηλά σταθερά επιτόκια για διάρκεια 3, 5, 10 ή ακόμη και 15 ετών, μέσω των οποίων ο δανειολήπτης εξασφαλίζει ότι η μηνιαία του δόση θα παραμείνει σταθερή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Β) Προσφέρουν ευελιξίες στον τρόπο αποπληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου εξόφλησης ο δανειολήπτης μπορεί για ένα διάστημα πχ. 6 ή 12 μηνών να μην πληρώσει καθόλου δόσεις ή να καταβάλλει μόνο τους τόκους.

Ετσι, μπορεί να ξεπεράσει μία οικονομική δυσκολία, χωρίς να τον «κυνηγήσει» η τράπεζα, η οποία του παρέχει μία εμβόλιμη περίοδο χάριτος.

Γ) Διατίθενται προϊόντα μεταβαλλόμενης διάρκειας. Τα προγράμματα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στο δανειολήπτη να επιμηκύνει την αρχική διάρκεια εξόφλησης του δανείου του, ώστε να πετύχει σε μία μόνιμη βάση μείωση της δόσης του.

Οσο πιο μεγάλη η διάρκεια του δανείου, τόσο πιο χαμηλή η δόση, ωστόσο αυτή η εξυπηρέτηση συνεπάγεται και αύξηση των συνολικών τόκων.

Δ) Μαζί με τα δάνεια, οι τράπεζες προσφέρουν και ασφαλιστικά προγράμματα που εξασφαλίζουν την αποπληρωμή του δανείου σε περίπτωση που το νοικοκυριό υποστεί απώλεια των εισοδημάτων του.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να χάσει τη δουλειά του και να μείνει άνεργος για έξι μήνες. Το πρόγραμμα θα καλύψει για αυτό το εξάμηνο τις δόσεις του δανείου, τις οποίες ο δανειολήπτης δε θα πληρώσει ποτέ.