A- A+
Alpha Bank: Δάνεια με χαμηλά επιτόκια με κρατική εγγύηση
Σύμβαση με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.), για την προώθηση της Δράσεως “Τ.ΕΠΙΧ. - Ταμείο Εγγυοδοσίας”, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίους, υπέγραψε η Alpha Bank.

Η Δράση “Τ.ΕΠΙΧ. - Ταμείο Εγγυοδοσίας” απευθύνεται σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας και κάθε σταδίου λειτουργίας, οι οποίες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και υλοποιούν επενδυτικό / επιχειρηματικό σχέδιο, ανεξαρτήτως της υπαγωγής του ή μη σε καθεστώς κρατικής ενισχύσεως (π.χ. Επενδυτικός Νόμος).

Η Δράση καλύπτει τραπεζικά επενδυτικά δάνεια χρηματοδοτήσεως παγίων, δάνεια επιχειρηματικής αναπτύξεως και κεφάλαια κινήσεως έναντι επιχορηγήσεως.

Οι όροι δανεισμού

Αναλόγως του προγράμματος, το ύψος εκάστου δανείου μπορεί να ανέρχεται από 10.000 έως 800.000 ευρώ, ενώ η διάρκειά του κυμαίνεται από δύο έως δέκα έτη, συμπεριλαμβανόμενης και περιόδου χάριτος καταβολής κεφαλαίου.

Το επιτόκιο εκτοκισμού είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο και συνομολογείται μεταξύ της τράπεζας και του δανειολήπτη.

Η αποπληρωμή πραγματοποιείται σε μηνιαίες, τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες χρεολυτικές ή τοκοχρεολυτικές δόσεις, ενώ, σε περίπτωση πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής, δεν επιβάλλεται ποινή.

Η Δράση ισχύει έως την 1.4.2014 (ενεργοποίηση δανειακών συμβάσεων), εκτός και εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα εγγυοδοτικά κεφάλαια του Τ.ΕΠΙ.Χ.