A- A+
Νέες εκδόσεις προθεσμιακών καταθέσεων και μειώσεις επιτοκίων από την Alpha Bank
Σε μερική αναπροσαρμογή των προγραμμάτων της στους λογαριασμούς προθεσμίας προχώρησε η Alpha Bank, λανσάροντας νέες εκδόσεις και μειώνοντας τα επιτόκια σε ορισμένα κλιμάκια ποσών.

Πρόκειται για τη δεύτερη αλλαγή στην οποία προχωρά η διοίκηση της τράπεζας από το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της προσαρμογής των επιτοκίων της σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με το νέο δελτίο της Alpha Bank, συνεχίζεται η διάθεση των δύο προνομιακών προγραμμάτων, «Alpha Μηνιαία Πρόοδος» και «Alpha Νέα Εποχή», αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι νέες αποδόσεις

1) Το Alpha Μηνιαία Πρόοδος διατίθεται πλέον και ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ, με μέγιστη διάρκεια τους 6 μήνες, με την τράπεζα να «ανοίγει» ουσιαστικά το προϊόν και σε μικρότερα πορτοφόλια.

Το επιτόκιο είναι αυξανόμενο κάθε μήνα και φτάνει μεσοσταθμικά στο εξάμηνο στο 2,75% για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και στο 2,85% για μεγαλύτερα ποσά.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ την ίδια ημέρα δίνεται η δυνατότητα ολικής ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς καμία ποινή.

Αυτό σημαίνει ότι η κατάθεση μπορεί να μετατραπεί σε μηνιαία, δίμηνη, τρίμηνη, τετράμηνη ή πεντάμηνη, κατ΄ επιλογήν του πελάτη.

Εξάλλου, για αρχικό ποσό κατάθεσης από 50.000 έως 500.000 ευρώ προσφέρονται οι ακόλουθες ευελιξίες:

- Δυνατότητα αύξησης του κεφαλαίου κάθε μήνα στην επέτειο, με χρέωση του συνδεδεμένου λογαριασμού του Πελάτη

- Ποσό αύξησης πλέον του αρχικού κεφαλαίου: από Ευρώ 5.000 έως Ευρώ 200.000, για όλη τη διάρκεια των έξι μηνών

2) Το Alpha Νέα Εποχή αποτελεί κατάθεση προσυμφωνημένης διάρκειας 12 μηνών, που προσφέρεται για ποσά από 10.000 ευρώ και άνω.

Στην προηγούμενη εκδοχή της η προθεσμιακή κατάθεση προσφέρονταν με μειούμενο κάθε τρίμηνο επιτόκιο.

Πλέον, το επιτόκιο είναι σταθερό σε όλη τη διάρκεια του 12μήνου. Η μέση ετήσια απόδοση κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος της αποταμίευσης από 1,90% έως 2,65%.

Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα ολικής ανάληψης των κεφαλαίων του κάθε τρίμηνο, μαζί με την καταβολή των τόκων.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται ώστε σε περίπτωση που τα επιτόκια στο μέλλον κινηθούν ανοδικά, ο καταθέτης να έχει την ευχέρεια αλλαγής του προϊόντος του χωρίς κόστος.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.