A- A+
To Fund Amundi International SICAV άλλαξε όνομα
Σε First Eagle Amundi International Fund μετονομάστηκε το Fund Amundi International SICAV, με έδρα το Λουξεμβούργο, που διανέμεται από την Amundi και διαχειρίζεται από την First Eagle Investment Management (FEIM).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή αυτή υπογραμμίζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Amundi και της FEIM και δημιουργεί ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία.

Το Fund, που διανέμεται στην Ευρώπη από το 1996 από την Amundi, επιδιώκει την επίτευξη συνεπών μακροπρόθεσμων αποδόσεων μέσω μιας προσέγγισης με γνώμονα την εσωτερική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο και χωρίς τη δέσμευση σε κάποιο δείκτη αναφοράς, με κύριο στόχο τη διατήρηση του κεφαλαίου.

Το First Eagle Amundi International Fund έχει κερδίσει μεγάλο αριθμό πελατών, που αποτελείται κυρίως από εξωτερικούς διανομείς, και έχει πλέον πάνω από 5 δισ. δολάρια σε κεφάλαια υπό διαχείριση3 .

«Η First Eagle έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη διαχείριση της SICAV αυτής με διαρκή επιτυχία. Οι πελάτες μας έχουν απολαύσει ένα εξαιρετικό ιστορικό αποδόσεων και ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Η First Eagle μας βοηθά επίσης ενεργά στην προώθηση του προϊόντος παγκοσμίως και η αλλαγή του ονόματος, τους συνδέει στενότερα με αυτό το εγχείρημα», σχολίασε ο Laurent Bertiau, Αναπληρωτής Επικεφαλής Institutional & Third Party Distribution και Επικεφαλής Πωλήσεων Ομίλου Amundi.

Μαζί με την αλλαγή του ονόματος, η SICAV υιοθετεί μια δομή πολλαπλών υπο-κεφαλαίων. Η First Eagle και η Amundi έχουν σχέδια για τη δημιουργία, κατά τη διάρκεια των επόμενων δώδεκα μηνών, νέων υπο-κεφαλαίων, τα οποία θα διαχειρίζεται η First Eagle.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Amundi», είπε ο John P. Arnhold, Πρόεδρος και Διευθυντής Επενδύσεων της First Eagle, συμπληρώνοντας ότι «η First Eagle ανέκαθεν επενδύει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε συνεργασία με την Amundi είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την επενδυτική μας τεχνογνωσία σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο».