A- A+
Dijsselbloem: Δεν υπάρχει στήριξη από το Eurogroup για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Ένα ξεκάθαρο «όχι» στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποφάσεις για το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, μετά τη λήξη δηλαδή του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, θα ληφθούν το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Σε σχέση με την πορεία της χώρας μας, ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώσε πως η Ελλάδα αγωνίζεται να πετύχει πρωτογενές έλλειμμα, πρόσθεσε όμως πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση», προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα πάντως, αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση παραρτήματος σε πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, στο οποίο αναλύονται τα υπέρ και και τα κατά ενός «κουρέματος» των καταθέσεων για τη μείωση του δημόσιου χρέους σε 15 χώρες της ζώνης του ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.