A- A+
Groupama: 10ετής επένδυση με απόδοση έως 40%
Στην επανέκδοση ενός επενδυτικού προγράμματος που επενδύει στις ευρωπαϊκές μετοχές και δίνει τη δυνατότητα επίτευξης απόδοσης έως και 40% προχώρησε η Groupama Φοίνιξ.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «Groupama ΖΕΝ – Ιανουάριος 2014», το οποίο διατίθεται από τον Όμιλο Groupama στη Γαλλία και στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Groupama Φοίνιξ, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Είναι ένα ασφαλιστικό - επενδυτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 + 2 ετών συνδεδεμένο για τα πρώτα 8 έτη με το δείκτη EuroStoxx50® (δείκτης αναφοράς, ο οποίος περιλαμβάνει τις 50 σημαντικότερες μετοχές της ευρωζώνης), μέσω ομολόγου της Societe Generale που προσφέρει τις σχετικές εγγυήσεις.

Πώς λειτουργεί

Ο μηχανισμός του ομολόγου είναι απλός και απόλυτα διάφανος, με το ελάχιστο ποσό επένδυσης στις 5.000 ευρώ.

Κάθε χρόνο που η εξέλιξη του δείκτη EuroStoxx50® είναι θετική ή σταθερή σε σχέση με την αρχική (14.01.2014), κατοχυρώνεται καθορισμένο κέρδος για τη λήξη της 8ετίας.

Με τη λήξη του ομολόγου, στις 14 Ιανουαρίου 2022, προστίθενται τα τυχόν ετήσια κέρδη και το άθροισμά τους κατοχυρώνεται αυτομάτως και σαν τελικό συνολικό κέρδος. Ειδικότερα:

Η ευκαιρία

Το πρόγραμμα αποτελεί στην ουσία μια τρίτη έκδοση του Groupama ΖΕΝ - Αύγουστος 2011, που διατέθηκε το καλοκαίρι του 2011 και που επέτρεψε στους κατόχους του να κατοχυρώσουν από 2 κουπόνια, 5,85% έκαστο, τόσο στη λήξη του πρώτου έτους όσο και του δεύτερου.

Αν και λίγο διαφορετική, η νέα αυτή έκδοση - "Groupama ΖΕΝ – Ιανουάριος 2014" - ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία: προσφέρει εγγύηση κεφαλαίου, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αγορών μετοχών, δυνατότητα υψηλής απόδοσης έως 40% επί του επενδυόμενου ποσού, στη λήξη της 8ετίας και πρόσβαση στα επενδεδυμένα χρήματα από το 1ο κιόλας τρίμηνο.

Με άλλα λόγια, προσφέρει στον πελάτη τη βεβαιότητα, όποια και αν είναι η εξέλιξη των αγορών, ότι θα ανακτήσει κατ’ ελάχιστον το κεφάλαιό του στο ακέραιο στη λήξη της 8ετίας, αλλά και μεγάλες πιθανότητες καλύτερης απόδοσης.

Λήξη περιόδου εγγραφών στις 20 Δεκεμβρίου 2013.