A- A+
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Εμπορική Τράπεζα
Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Emporiki Minoas, που επενδύει σε ευρωπαϊκές μετοχές και στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει κανείς με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 3.000 ευρώ, προστέθηκε στη σειρά των επενδυτικών λύσεων που διαθέτει η Εμπορική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του σύγχρονου επενδυτή.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του Emporiki Minoas στη λήξη συνδέεται με την πορεία της τιμής του δείκτη Euro Stoxx 50 σε ορίζοντα 3ετίας (με κέρδος 19% σε περίπτωση ανοδικής πορείας του δείκτη) ή σε ορίζοντα 5ετίας (προσφέροντας θετική απόδοση - έως 30% - ακόμα και σε περιπτώσεις πτωτικής πορείας του Δείκτη).

Σύμφωνα με την Εμπορική Τράπεζα, μέσα από το νέο προϊόν ο επενδυτής αποκτά πρόσβαση στις μετοχικές αγορές της Ευρωζώνης, παράλληλα με τη δυνατότητα διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου για αποτελεσματικότερη διασπορά κινδύνου. Tα κέρδη που μπορεί να προκύψουν είναι αφορολόγητα.

Το προϊόν θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα της Εμπορικής από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2010 και η διαχείρισή του πραγματοποιείται από την Amundi, στον οποίο συμμετέχει κατά 75% η μέτοχος πλειοψηφίας της Εμπορικής Tράπεζας Crédit Agricole S.A.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο προϊόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας, στις ιστοσελίδες www.emporiki.gr και www.amundi.com/grc ή στα τηλέφωνα 801 11 11 247 από σταθερό και 210 6505000 από κινητό ή από το εξωτερικό.