A- A+
Καταφθάνει και ο ΦΑΠ του 2013 - Η δυνατότητα εξόφλησης όλων των φόρων της περιόδου σε δόσεις
Στην έκδοση και των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2013 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η πληρωμή της πρώτης δόσης και οι προσφορές των πιστωτικών καρτών.

Μετά τους ΦΑΠ του 2011 και του 2012, οι δύο πρώτες δόσεις των οποίων θα πρέπει να έχουν ήδη πληρωθεί, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, θα λάβουν τις επόμενες ημέρες και το εκκαθαριστικό του 2013.

Ο ΦΑΠ του 2013 θα μπορεί να πληρωθεί σε έως 5 μηνιαίες δόσεις, κάθε μία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 50 ευρώ. Η πρώτη δόση του νέου ΦΑΠ θα πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ του 2013, μέσα από την εφαρμογή «περιουσιολόγιο» του TAXISNET, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr, αφού εισέλθουν στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτήσει.

Τέσσερις φόροι

Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλλουν τέσσερις διαφορετικούς φόρους για την περιουσία τους:

Τους τρεις ΦΑΠ (2011 - 2013) και το έκτακτο τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ δε θα πρέπει να λησμονείται και το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο η πλειονότητη των πολιτών εξοφλά και το φόρο εισοδήματος.

Οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των δόσεων ή του συνολικού ποσού του ΦΑΠ, καθώς και των λογαριασμών της ΔΕΗ σε δόσεις, προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους.

Οι άτοκες δόσεις

Οι προσφορές που είναι αυτήν τη στιγμή ενεργές για την πληρωμή σε δόσεις των φόρων για τα ακίνητα, αλλά και του φόρου εισοδήματος είναι οι εξής:

Σημείωση: Σε άτοκες δόσεις μπορεί να εξοφληθεί κάθε δόση του ΦΑΠ και του φόρου εισοδήματος