A- A+
Attica: Πρώτα παρά τις μειώσεις τα νέα επιτοκία προθεσμίας
Σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο η Attica Bank, στο πλαίσιο της εναρμόνισής τους στα νέα δεδομένα μετά την κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής της το περασμένο καλοκαίρι και η γενικότερη τάση εξορθολογισμού του κόστους δανεισμού από τους καταθέτες που επικρατεί στην εγχώρια αγορά, επέτρεψε στην Attica Bank να μειώσει περαιτέρω τις αποδόσεις που προσφέρει.

Πάντως, παρά τις μειώσεις που είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα 16/9, τα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας της τράπεζας παραμένουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε υψηλότερα επίπεδα έναντι των αντίστοιχων προγραμμάτων των μεγαλύτερων ομίλων.

Το χαρτοφυλάκιο

Αναλυτικότερα, η τράπεζα προσφέρει τις ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις:

1) Early Profit: Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση 6μηνης ή 12 μηνης διάρκειας, μέσω της οποίας ο πελάτης εισπράττει προκαταβολικά τους τόκους.

Το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 3,30% τόσο για την 6μηνη όσο και για τη 12μηνη διάρκεια.

2) Monthly Profit: Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρεται για ποσά από 15.000 έως 50.000 ευρώ.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια μπορεί να ανέρχεται σε 3, 6, 9 και 12 μήνες.

Το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια κυμαίνεται από 3,10% έως 3,30%.

3) Attica Προθεσμία: Η απλή έκδοση προθεσμιακής κατάθεσης της Attica Bank για διάρκεια 1, 2 και 3 μηνών.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται από 2,70% έως 3,35%.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της διάρκειας του προϊόντος.

4) Attica Plus: Η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση έχει προσυμφωνημένη διάρκεια 12 μηνών και ισχύει για ποσά από 40.000 ευρώ και άνω.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα βάση επιτοκίου 2,55%, ενώ την ίδια ημέρα δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς ποινή.

Ωστόσο, εάν η κατάθεση διατηρηθεί έως τη λήξη του 12μήνου, ο πελάτης λαμβάνει ως μπόνους τόκους 4 μηνών, που αυξάνουν την ετήσια απόδοση της κατάθεσης στο 3,40%.

5) Multi Profit: Πρόκειται για συνδυασμούς προθεσμιακών καταθέσεων διαφορετικής διάρκειας.

Οι συνδυασμοί προβλέπουν 24μηνη και 2μηνη κατάθεση, 12μηνη και 2μηνη κατάθεση και 3μηνη με μηνιαία κατάθεση.

Το ελάχιστο ποσό του προϊόντος ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται ως εξής:


Σύγκριση επιτοκίων

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.