A- A+
Νέοι κανόνες από τις τράπεζες στις υπηρεσίες πληρωμών
Τους νέους κανόνες που διέπουν τις υπηρεσίες πληρωμών στη χώρα μας ξεκίνησαν να εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες, προς όφελος των καταναλωτών. Πρόκειται για ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία κοινοτικής οδηγίας.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη ισχύος του νόμου 3862/2010, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή Οδηγία «για τις υπηρεσίες πληρωμών», διαμορφώθηκε ένα νέο πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών υπηρεσιών πληρωμών.

Με τις διατάξεις αυτού του νόμου καλύπτεται το σύνολο των υπηρεσιών πληρωμών τις οποίες παρέχουν στην πελατεία τους οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή:

• οι καταθέσεις και αναλήψεις σε λογαριασμό πληρωμών,
• οι μεταφορές πίστωσης (δηλαδή η μεταφορά κεφαλαίων από λογαριασμό σε λογαριασμό),
• οι άμεσες χρεώσεις,
• οι κάρτες πληρωμών (πιστωτικές και χρεωστικές), και
• τα εμβάσματα (δηλαδή η μεταφορά κεφαλαίων χωρίς τη χρήση λογαριασμού πίστωσης ή λογαριασμού χρέωσης).

Οι πληρωμές με επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια και λοιπά αξιόγραφα δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.
Ο νόμος περιλαμβάνει, κατ’ εξοχήν, διατάξεις προστασίας του καταναλωτή υπό την ιδιότητά του ως χρήστη υπηρεσιών πληρωμών.

Οι εν λόγω διατάξεις αφορούν, μεταξύ άλλων:

• την ενίσχυση της διαφάνειας των όρων που διέπουν την παροχή των υπηρεσιών πληρωμών,
• το περιεχόμενο της πληροφόρησης από τις τράπεζες προς τον καταναλωτή πριν και μετά την εκτέλεση μιας συναλλαγής πληρωμής,
• τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης μιας μεταφοράς πίστωσης, μιας άμεσης χρέωσης, ή ενός εμβάσματος,
• τα δικαιώματα επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση εσφαλμένης, μη εγκεκριμένης, ή ακόμα και εγκεκριμένης, υπό προϋποθέσεις, χρέωσης λογαριασμού πληρωμών του πληρωτή,
• την ημερομηνία έναρξης της τοκοφορίας για την πίστωση ή τη χρέωση λογαριασμού πληρωμών, και
• την ημερομηνία διαθεσιμότητας των κεφαλαίων που έχουν πιστωθεί σε λογαριασμό πληρωμών.

Ορισμένες από τις προηγούμενες διατάξεις εφαρμόζονται, επίσης, βάσει αυτού του νόμου, και στις υπηρεσίες που παρέχονται στους λοιπούς χρήστες υπηρεσιών πληρωμών, όπως οι επαγγελματίες, οι κάθε μορφής επιχειρήσεις, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν καταρτίσει συμβάσεις που διέπουν τους όρους της εκ μέρους τους παροχής υπηρεσιών πληρωμών σε πλήρη συμμόρφωση με τις διατάξεις του νόμου. Οι πελάτες των τραπεζών καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται, ώστε να λάβουν γνώση των εν λόγω όρων και να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Οι αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάθεση μετρητών στην Εθνική Τράπεζα. Πλέον όταν κάποιος καταθέτει μετρητά σε τραπεζικό λογαριασμό φυσικού προσώπου στο ταμείο ή σε ΑΤΜ, αυτά αποκτούν αξία (τη λεγόμενη valeur) την ίδια και όχι την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, η μεταφορά ευρώ από λογαριασμό σε λογαριασμό, είτε αυτός ανήκει στο ίδιο πρόσωπο είτε σε άλλον πελάτη της Εθνικής, γίνεται με valeur της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση που η Εθνική δέχεται έμβασμα ή εντολή πληρωμής σε ευρώ από άλλη τράπεζα του εσωτερικού/εξωτερικού, τα χρήματα πιστώνονται με ημερομηνία αξίας την ίδια ημέρα με εκείνη που έφθασαν.

Εξάλλου, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πιστωτική κάρτα σε ξένο νόμισμα σε χώρα του εξωτερικού, το ποσό της χρέωσης θα αναλύεται στο νόμισμα της συναλλαγής και σε ευρώ, ενώ θα αναφέρεται και η συναλλαγματική ισοτιμία μετατροπής που ίσχυσε. Τέλος, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν επιστροφή των χρημάτων τους ακόμη και 13 μήνες μετά τη συναλλαγή, στο πλαίσιο της υπηρεσίας παγίων εντολών, όταν αποδειχθεί ότι αυτή δεν ήταν εγκεκριμένη.