A- A+
Προθεσμιακές: Νέες μειώσεις επιτοκίων για τους «μεγάλους»
Σε νέες μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών τους λογαριασμών προχώρησαν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι μεγάλες τράπεζες, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο την ανταμοιμή των αποταμιευτών.

Με το ρυθμό που υποχωρούν τα επιτόκια τους τελευταίους μήνες, το 3% θα αποτελεί σε λίγο καιρό δύσκολο εγχείρημα.

Ακόμη και σήμερα στις συστημικές τράπεζες επιτόκια πάνω από αυτά τα επίπεδα προσφέρονται για υψηλές καταθέσεις και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 3 μηνών.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε νέες περικοπές στις αποδόσεις των λογαριασμών προθεσμίας.

Ειδικότερα:

- Η Εθνική Τράπεζα μετά την τελευταία αναπροσαρμογή έχει «οροφή» το 3% στα προγράμματα που προσφέρει.

- Η Τράπεζα Πειραιώς έκοψε τα επιτόκια σε όλα τα προθεσμιακά προϊόντα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών που έχει εξαγοράσει. Πλέον τα επιτόκιά της δεν ξεπερνούν το 3,25%.

- Η Eurobank από την πλευρά της συνέχισε για μία ακόμη εβδομάδα τις περικοπές στα επιτόκια, προσφέροντας στην καλύτερη δυνατή περίπτωση επιτόκιο 3,40% για καταθέσεις που ανοίγουν online και είναι άνω των 100.000 ευρώ.

Σύγκριση επιτοκίων

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.