A- A+
Ετοιμάζονται (;) προσφυγές κατά της Ελλάδας από πανίσχυρα δικηγορικά γραφεία για το PSI
Σε συμφωνία για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Ελλάδα για χρήματα που έχασαν λόγω του κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα, έχουν έλθει δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για τα γραφεία Grant & Eisenhofer και Kyros Law, τα οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», θα καταθέσουν ομαδικές προσφυγές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Η μια εκ των δύο εταιρειών, που διαθέτει γραφείο και στην Αθήνα, έχει ήδη στο πελατολόγιό της οργισμένους ομολογιούχους που υπέστησαν κούρεμα της τάξης του 53,5% κατά την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το 2012.

Και μπορεί, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η συμφωνία για το PSI να είχε ως στόχο την μείωση του χρέους της Ελλάδας κατά 110 δισ. ευρώ, αλλά δημιούργησε μεγάλες απαιτήσεις έναντι της κυβέρνησης, των τραπεζών και των φορέων που ενεπλάκησαν στην πώληση των ελληνικών ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη χιλιάδες επενδυτές μαζί με την Ένωση Ομολογιούχων εξετάζουν πιθανές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας MiFID.

Πέρα από τις πιθανές αξιώσεις που σχετίζονται με την πώληση του ελληνικού δημοσίου χρέους, η Ένωση εξετάζει παράλληλα και το θέμα των CDS.

Όπως αναφέρεται, πιθανή προσφυγή σε αμερικανικά δικαστήρια θα προσφέρει αυξημένες πιθανότητες δικαίωσης για τους πελάτες των δύο εταιρειών, καθώς το νομικό πλαίσιο προβλέπει σημαντικά ευρύτερη προστασία των επενδυτών.