A- A+
Δηλώσεις: Έληξε η προθεσμία για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2 - «Παράθυρο» (;) για εμπρόθεσμη υποβολή
Δεν απέκλεισε ο γγ Δημοσίων Εσόδων το ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές δηλώσεις που κατατέθηκαν στο σύστημα εμπρόθεσμα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του τη Δευτέρα το πρωί, για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2.

Μιλώντας στη τηλεόραση του Mega, ο Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ζήτημα της «μεταχείρισης» των φορολογούμενων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 που δεν υπέβαλαν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.

«Όταν υπάρχουν προθεσμίες υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι. Το πώς θα αντιμετωπιστούν, θα εξεταστεί αργότερα» είπε και αποσαφήνισε πως οι εκκαθαρίσεις δεν γίνονται την ίδια στιγμή.

«Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται» σημείωσε σχετικά.

Τα υπόλοιπα ΑΦΜ

Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4, για τους οποίους η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, είπε πως δεν χρειάζεται παράταση, καθώς το σύστημα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει παράταση μετά την 30η Αυγούστου 2013 που λήγει και το τελευταίο ΑΦΜ, απάντησε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, διότι τίθενται δημοσιονομικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 λήγει ανάλογα με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

  • για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013
  • για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013
  • για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
  • και για το ψηφίο: 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.