A- A+
Οι δικαιούχοι του προγράμματος του ΕΟΤ για φθηνές διακοπές από 1 ευρώ την ημέρα
Τη δυνατότητα για εξαήμερες διακοπές, επιδοτούμενες από το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2013-2014», έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Η λίστα
με όλα τα καταλύματα
Ο ΕΟΤ ανήρτησε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα του κατάλογο των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τη διανομή των δελτίων να ξεκινά από τις 19 Ιουλίου η διανομή των δελτίων μέσω των ΚΕΠ.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους: Η πρώτη από τον Ιούλιο του 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από το Φεβρουάριο του 2014 έως τις 31 Μαΐου 2014.

Επιδότηση και δικαιούχοι

Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής:

• Σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί)
• Σε 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).
• Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια (προσοχή το πρόγραμμα ξεκινά το φθινόπωρο για αυτή τη κατηγορία).

Η διαδικασία

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους.

Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων:

• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας . Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών .

• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.

• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005.

• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.