A- A+
Eurobank: Επένδυση σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα μέσω Α/Κ
Ένα νέο αμοιβαία κεφάλαιο που προσφέρει τη δυνατότητα υψηλών αποδόσεων και το οποίο μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά των καταθέσεων, σε αυτή τη φάση που τα επιτόκια υποχωρούν, προσφέρει η Eurobank.

Πρόκειται για το αμοιβαίο κεφάλαιο Eurobank (LF) Greek Corporate Bond Fund, το οποίο χαρακτηρίζεται από ενεργή διαχείριση και στοχεύει στην επίτευξη κεφαλαιακών κερδών σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Το χαρτοφυλάκιό του χαρακτηρίζεται από ευρεία διασπορά σε ομόλογα, κυρίως εκδόσεων εταιριών με έδρα την Ελλάδα ή που φέρουν έκθεση στην Ελλάδα.

Δευτερευόντως, το αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να επενδύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 35% του χαρτοφυλακίου του σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ή / και Έντοκα Γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών του.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιεί παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα προκειμένου να ελαττώσει την επίπτωση της μεταβλητότητας των αγορών ή των μεταβολών των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην απόδοσή του.

Γιατί να επενδύσει κάποιος

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ανήκει στην κατηγορία υψηλού επενδυτικού κινδύνου και απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν κεφαλαιακά κέρδη κυρίως μέσα από τοποθετήσεις σε Ελληνικά Εταιρικά Ομόλογα.

Στόχος του Α/Κ είναι πρωτίστως η επένδυση του χαρτοφυλακίου του σε ομόλογα που εκδίδουν δυναμικές Ελληνικές επιχειρήσεις με υγιείς προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.

Επιχειρήσεις ανταγωνιστικές με:

‐ υγιείς ισολογισμούς
- βιώσιμα και φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια (business plans)
- μακροχρόνιο σχεδιασμό
- έμπειρο και αποτελεσματικό management
‐ στόχο όχι μόνον να επιβιώσουν, αλλά και να ηγηθούν στους κλάδους τους,
‐ να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας,
- να πυροδοτήσουν και να στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Η ανάκαμψη της οικονομίας

Σύμφωνα με τη Eurobank, «επενδύουμε σε υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», διότι:

Η δραστηριότητα της έκδοσης εταιρικών ομολόγων έχει ξεκινήσει πάλι και δείχνει σταδιακή εντατικοποίηση. Σε ένα περιβάλλον όπου ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος αποτελούσε παραδοσιακά τη βασική πηγή χρηματοδότησης εταιριών & νοικοκυριών, έχει μπει σε διαδικασία απομόχλευσης (deleverage), οι επιχειρήσεις στρέφονται στην κεφαλαιαγορά με εκδόσεις ομολόγων προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια.

Με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων, οι εταιρικές ομολογιακές εκδόσεις θα λειτουργήσουν ως συμπληρωματική επενδυτική επιλογή στις καταθέσεις.

Έτσι, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ομολογιακές εκδόσεις των εταιριών με μικρά ποσά, χωρίς να απαιτείται minimum ποσό επένδυσης (συνήθως 100.000 €) να προσδοκούν τόσο κεφαλαιακά κέρδη από την ανατίμηση των εταιρικών ομόλογων όσο και τακτικό εισόδημα από τα κουπόνια που προσφέρουν.