A- A+
Λάθος των δήμων «φούσκωσε» το τέλος ακινήτων σε 130.000 λογαριασμούς της ΔΕΗ
Ένα λάθος στα συστήματα των δήμων ήταν αρκετό για να αποσταλούν 130.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ με «φουσκωμένο» το τέλος ακινήτων. Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ απέστειλε λογαριασμούς ρεύματος στους οποίους είχε χρεωθεί το έκτακτο τέλος (ΕΕΤΑ) και για τους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι εξαιρούνται από τη σχετική επιβάρυνση.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έδωσε άμεσα εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων αυτών να να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Συγεκριμένα, για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.

Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ.

Σημειώνεται πως το ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους), αλλά το υπουργείο Οικονομικών ενήργησε άμεσα ώστε να δώσει λύση που δεν δημιουργεί βάρος γραφειοκρατικό ή οικονομικό στους φορολογούμενους.