A- A+
Τα 4 καταθετικά προϊόντα της ΑΤΕ που διατήρησε η Πειραιώς
Στην ιστορία «πέρασαν» τα προϊόντα της πρώην ΑΤΕΒank, μετά την ενοποίηση των συστημάτων της με τα αντίστοιχα της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιοι καταθετικοί λογαριασμοί διατηρήθηκαν.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου ήταν μία ιστορική ημέρα για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία πέρασε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποίησης και την απορρόφησή της από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Από εδώ και στο εξής, τα καταστήματα της πρώην ΑΤΕBank θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους με προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, όλες οι νέες καταθέσεις και χορηγήσεις θα εξυπηρετούνται με τα προγράμματα της Πειραιώς, ενώ οι παλαιοί πελάτες έχουν ήδη μεταφερθεί σε προϊόντα της τελευταίας.

Ποια έμειναν

Από την πρακτική αυτή εξαιρέθηκαν μόνον τρία καταθετικά προϊόντα της ΑΤΕ, τα οποία προσφέρονταν με προνομιακούς όρους και είχαν τύχει της ανταπόκρισης του κοινού. Συγκεκριμένα:

α) Ταμιευτήριο Σύνταξης

Πρόκειται για Λογαριασμό ταμιευτηρίου, που απευθύνεται αποκλειστικά για τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών φορέων που επιλέγουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η απόδοση των τόκων γίνεται κάθε έξι μήνες, ενώ το επιτόκιο φτάνει το 3% για τα πρώτα 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, παρέχεται προνομιακή τιμολόγηση στα ακόλουθα προϊόντα: Όριο υπερανάληψης, Πιστωτική κάρτα, Προσωπικό δάνειο, ανοιχτό προσωπικό δάνειο, Στεγαστικό δάνειο.

β) Διπλό Ταμιευτήριο

Είναι αποταμιευτικός λογαριασμός που επιβραβεύει με διπλάσιο επιτόκιο κάθε μήνα που δεν γίνεται καμία ανάληψη από το λογαριασμό. Η απόδοση των τόκων γίνεται κάθε μήνα, ενώ το επιτόκιο ανέρχεται σε:

0,15% αν το υπόλοιπο πέσει κάτω από τις 5.000 ευρώ

1,5% αν το υπόλοιπο είναι κάτω από τις 5.000 ευρώ και έχει γίνει ανάληψη μέσα στο μήνβα

3% αν το υπόλοιπο είναι πάνω από τις 5.000 ευρώ και δεν έχει γίνει καμία ανάληψη

γ) Προοδεύω

Ο Αποταμιευτικός Λογαριασμός «Προοδεύω» είναι λογαριασμός ταμιευτηρίου και απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για το παιδί τους για την κάλυψη των μελλοντικών του αναγκών.

Ανοίγεται στο όνομα του ανήλικου παιδιού με συνδικαιούχο υποχρεωτικά έναν από τους γονείς ή κάποιο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα. Συνδικαιούχος στο λογαριασμό, μπορεί επίσης να είναι και τρίτο ενήλικο φυσικό πρόσωπο μέχρι δεύτερου βαθμού συγγένειας.

Μπορείτε να καταθέτετε χρήματα με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί είτε:

  • Με άμεση κατάθεση μετρητών
  • Μέσω πάγιας εντολής μεταφοράς από άλλο λογαριασμό που διαθέτετε στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Μέσω εμβάσματος από λογαριασμό που διαθέτετε σε άλλη τράπεζα
  • Δεν σας εξυπηρετεί σε άλλες τραπεζικές συναλλαγές, όπως πληρωμές, εμβάσματα ή δάνεια. Μπορείτε όμως όποτε θέλετε, να κάνετε ανάληψη μετρητών εάν χρειαστείτε χρήματα.

Για να ανοίξετε το λογαριασμό θα χρειαστεί να κάνετε μία αρχική κατάθεση €50.