A- A+
«Πράσινο φως» από γ.σ. για είσοδο της Probank στο XA – Έρχεται στρατηγικός
Απόφαση για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 223 εκατ. ευρώ με είσοδο στρατηγικού επενδυτή και εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στο χρηματιστήριο, έλαβε η γενική συνέλευση της Probank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη λήψη των κρίσιμων αυτών αποφάσεων από τους μετόχους της Probank διευκολύνεται η προσπάθεια για την πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας μέσω της εισόδου σημαντικών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι νέοι μέτοχοι θα συμβάλλουν στην διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της, ενισχύοντας τις αξίες και τη ξεχωριστή θέση της που έχει κατακτήσει στο τραπεζικό χάρτη που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στην ελληνική αγορά.

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 21/6 ενέκρινε όλα τα θέματα τα ημερήσιας διάταξης, με συμμετοχή των μετόχων σε ποσοστό 88%.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα πρέπει να αντλήσει 222 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα κεφαλαιακής της ενίσχυσης και να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Στη διοίκησή της έχει τοποθετηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος Επίτροπος για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το απαιτούμενο ποσό με ταυτόχρονη παραίτηση των παλαιών μετόχων, την ίδια στιγμή που η νέα διοίκηση έχει επαφές με στρατηγικούς επενδυτές για κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών.

Οι αποφάσεις της γ.σ.

Η γενική συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €222,7 εκατ. με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στα €0,30 από €0,60
  • Οριστική κατάργηση του περιορισμού του 5% ως το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας στην μετοχική σύνθεση της PROBANK
  • Εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών