A- A+
Παρελθόν από 25/6 ATEBank και FBBank – Οδηγίες στους πελάτες τους από Πειραιώς και Εθνική
Τίτλοι τέλους μπαίνουν από τις 25 Ιουνίου για τις πρώην ATEBank και FBBank, οι οποίες κατά τη διάρκεια τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα ενοποιηθούν πλήρως με τις Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική αντίστοιχα.

Στην Τράπεζα Πειραιώς βρίσκονται επί ποδός για την ολοκλήρωση της λειτουργικής συγχώνευσης με το δίκτυο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, όπου οι δυσκολίες λόγω του μεγέθους της είναι αρκετές.

Από την άλλη πλευρά, πιο εύκολη είναι η δουλειά για την Εθνική Τράπεζα, οι οποία καλείται να απορροφήσει ένα πολύ μικρότερο δίκτυο, καθώς και λιγότερους πελάτες της FBBank.

Κοινά προϊόντα

Η λειτουργική ενοποίηση σημαίνει ότι σε όλα τα καταστήματα θα υπάρχει κοινό σύστημα εξυπηρέτησης των πελατών και κοινά προϊόντα.

Έτσι, όσοι έχουν προϊόντα των δύο τραπεζών που καταργούνται, θα μεταφερθούν αυτόματα σε προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής.

Οι δύο όμιλοι θα εξυπηρετούν από το ενιαίο δίκτυό τους από την Τρίτη 25 Ιουνίου όλους τους πελάτες τους.

Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ

Όπως έκανε γνωστό η Τράπεζα Πειραιώς, από 22 έως 24 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποίησης, το δίκτυο των 2.343 ΑΤΜ και τα συστήματα εξυπηρέτησης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα λειτουργούν κανονικά, και θα εξυπηρετούν τις συναλλαγές των πελατών.

Tο απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου θα παύσει η λειτουργία του internet banking της πρώην ΑΤΕbank. Από το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου, όλοι οι πελάτες θα εξυπηρετούνται από την πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής (winbank) της Τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης, από την Κυριακή 23 Ιουνίου μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου, οι χρεωστικές κάρτες Visa των πελατών της πρώην ATEbank δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές εντός και εκτός Ελλάδας ούτε για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ εκτός Ελλάδας, λόγω τεχνικών εργασιών της Visa για την ενοποίηση.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank θα εξυπηρετούνται πλήρως στις συναλλαγές τους, από κοινό πληροφοριακό σύστημα και ενιαίες διαδικασίες, μέσω των 775 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

ΕΤΕ - FBBank

Η FBBank λειτουργεί από τις 13/05/2013 υπό το σχήμα της Εθνικής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο ενοποίησης των εργασιών των δύο Τραπεζών, η μέχρι σήμερα συνεργασία με την FBBank μεταφέρεται από τις 25/06/2013 στην Εθνική Τράπεζα.

Σχετικά με το νέο τρόπο εξυπηρέτησης των τραπεζικών προϊόντων, οι πελάτες της FBBank μπορούν να ενημερωθούν κάνοντας κλικ εδώ.

Το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και για να μεριμνήσει για κάθε αίτημά σας, με στόχο την εξυπηρέτησή σας και την καλύτερη δυνατή κάλυψη κάθε τραπεζικής σας ανάγκης.

Για άμεση ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, στα τηλέφωνα 181818 (από Ελλάδα) και +30 210 4848484 (από το εξωτερικό).