A- A+
Πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση συζήτησε με την τρόικα ο Γ. Στουρνάρας
Το ενδεχόμενο μείωσης πολιτικά των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση συζήτησε με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Όχι» σε νέα μέτρα αν βγει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τα στελέχη της τρόικας που διήρκησε δύο ώρες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα: δημοσιονομικά, διαρθρωτικές αλλαγές κ.α.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι «ακροθιγώς συζητήθηκε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, χωρίς όμως να κλείσει κάτι».

Τα νέα μέτρα

Εν τω μεταξύ, σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι η νέα μείωση του δημόσιου χρέους δεν απαιτεί τη λήψη νέων μέτρων.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «η δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους συνδέεται ξεκάθαρα με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και δεν απαιτεί νέα μέτρα».

Πάντως ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει ότι «έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, κυρίως μέσω των δεικτών οικονομικού κλίματος, εμπιστοσύνης και ανταγωνιστικότητας.