A- A+
Νέο «κούρεμα» στα προθεσμιακά επιτόκια από τη Eurobank
Σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων στο σύνολο σχεδό των προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε η Eurobank. Πώς διαμορφώνονται οι αποδόσεις μετά τις τελευταίες αλλαγές.

Με την αλλαγή στα τιμολόγια της τράπεζας στις 3 Ιουνίου, η Eurobank συμπλήρωσε τον τελευταίο μήνα τέσσερις προς τα κάτω αναπροσαρμογές στα επιτόκια των προθεσμιακών της λογαριασμών.

Οι αποδόσεις όπως είναι τώρα διαμορφωμένες αντικατοπτρίζουν τις προβλέψεις της αγοράς για «βουτιά» στα επιτόκια τους επόμενους μήνες στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πιο αποδοτικές καταθέσεις προσφέρονται για διάρκεια έως και 3 μήνες και από εκεί και πέρα όσο αυξάνεται η περίοδος της προθεσμιακής, τόσο υποχωρεί και η απόδοση.

Όλο το χαρτοφυλάκιο της Eurobank

Με βάση την τελευταία αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου καταθέσεων της Eurobank, οι αποδόσεις ανά προϊόν διαμορφώνονται ως εξής:

Α) Προθεσμιακή Κατάθεση Χ2

Πρόκειται για προϊόν 6μηνης ή 12μηνης διάρκειας, με επιτόκιο που διπλασιάζεται κάθε 6μηνο, εφόσον η προθεσμιακή διατηρηθεί έως τη λήξη της:

o τον 6ο μήνα για την 6μηνη διάρκεια
o 2 φορές το χρόνο, τον 6ο και 12ο μήνα, για τη 12μηνη διάρκεια

Tο επιτόκιο διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης και φτάνει έως 6,50% τους μήνες του διπλασιασμού.

Οι τόκοι καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, ενώ το κεφάλαιο είναι ελεύθερο κάθε μήνα, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Β) Step Up 3 μηνών

Πρόκειται για 3μηνη προθεσμιακή κατάθεση, η οποία διατίθεται για ποσά από 10.000 ευρώ και άνω.

Το επιτόκιο ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 3% έως 3,95%, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα.

Την ημέρα καταβολής τους είναι δυνατή η πρόωρη ανάληψη του κεφαλαίου χωρίς καμία ποινή.

Γ) Υπέρ σας

Πρόκειται για την 24μηνη πρόταση στην κατηγορία των προθεσμιακών καταθέσεων της Eurobank, η οποία προσφέρει επιτόκια από 2,40% έως 3,50% ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του προϊόντος αποτελεί η καταβολή των τόκων κάθε δίμηνο, ενώ την ίδια ημέρα είναι δυνατή η πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων χωρίς καμία ποινή.

Δ) Ευρωπαϊκός Προθεσμιακός

Είναι προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ με εγγυημένη απόδοση. Η διάρκειά της κυμαίνεται από 1 έως 12 μήνες, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη.

Το επιτόκιο της κατάθεσης ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια που θα επιλεγεί κυμαίνεται έως 2,90%. Υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης της προθεσμιακής στη λήξη της.

Ε) Προθεσμιακή κατάθεση Live

Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρεται μόνο στους χρήστες του e-banking της τράπεζας, καθώς το άνοιγμά του γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου, αφού προηγηθεί μία επίσκεψη σε κατάστημα.

Προσφέρεται για διάρκειες 1, 3, 6 και 12 μηνών, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται από 2,50% έως 4,20% ανάλογα και με το ποσό της αποταμίευσης.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη στη λήξη της διάρκειας που θα επιλέξει.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.