A- A+
Μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν θα υφίσταται FBBank – Καταργήσεις προϊόντων από ΕΤΕ
Σχέδιο για την πλήρη απορρόφηση των υποκαταστημάτων της FBBank έχει θέσει σε εφαρμογή η Εθνική Τράπεζα, που πριν από λίγες ημέρες απέκτησε το υγιές της τμήμα, κατόπιν διάσπασης της παλαιάς τράπεζας.

Τα στελέχη της ΕΤΕ έχουν αναλάβει δράση για την ενοποίηση των συστημάτων της εξαγορασθείσας τράπεζας με το δίκτυο του ομίλου.

Ήδη, αρκετά από τα προνομιακά προγράμματα που προσέφερε η FBBank στο κομμάτι των καταθετικών λογαριασμών, όπως προθεσμιακές και προϊόντα μισθοδοσίας έχουν καταργηθεί.

Για παράδειγμα η 6μηνη προθεσμιακή κατάθεση First Profit που προσέφερε μέσο επιτόκιο 5% για ένα 6μηνο καταργήθηκε αμέσως.

Εργαζόμενοι και καταστήματα

Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα έχει γίνει πλήρης ενοποίηση με τον όμιλο της ΕΤΕ, το λογότυπο της οποίας θα φέρουν και τα 19 σε λειτουργία καταστήματα της FBBank.

Οι περίπου 250 εργαζόμενοι της τράπεζας, όπως προβλέπει ο νόμος θα λάβουν το 50% της αποζημίωσης απόλυσης από την υπό εκκαθάριση «κακή» FBBank και στη συνέχεια θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας 6 έως 12 μηνών με την Εθνική.

Το χρονικό διάστημα αυτό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αξιολόγησή τους, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν και σε ποια θέση στο νέο όμιλο ΕΤΕ.