A- A+
Αύξηση κεφαλαίου 156 εκατ. ευρώ με επαναγορά ομολόγων από την Τράπεζα Πειραιώς
Σε επαναγορά τίτλων που έχει εκδώσει στο παρελθόν με στόχο την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων έως και κατά 156 εκατ. ευρώ, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί σε Πρόταση Επαναγοράς Ομολόγων της έναντι μετρητών.

Πρόκειται για τίτλους μειωμένης εξασφάλισης και τους υβριδικούς τίτλους της Τράπεζας συνολικού ύψους 321 εκατ. ευρώ με έκπτωση (discount) από 45% έως 65%.

Αύξηση κεφαλαίου.


Η πρόταση αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιότητας των εποπτικών κεφαλαίων του Ομίλου, με αύξηση των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1 Capital) της Τράπεζας Πειραιώς έως και 156 εκατ. ευρώ.

Αν και τα κεφάλαια αυτά δεν προσμετρώνται στην ελάχιστη απαιτούμενη κάλυψη του 10%, βελτιώνουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, δημιουργώντα έξτρα μαξιλάρι για την απορρόφηση ζημιών στο μέλλον, χωρίς οι μέτοχοι να χρειαστεί να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη.

Στους επενδυτές, παρέχεται η δυνατότητα ρευστοποίησης των θέσεών τους με τιμές σημαντικά αυξημένες έναντι της δευτερογενούς αγοράς. Η περίοδος αποδοχής της πρότασης αναμένεται να διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου 2013.

Διαβάστε επίσης

* ΕΤΕ: Κεφαλαιακή ενίσχυση έως 102 εκατ. ευρώ με «κούρεμα» των πιστωτών κατά 60%

* Σε αύξηση κεφαλαίου έως 580 εκατ. ευρώ με «κούρεμα» των πιστωτών προχωρά η Eurobank

* Κατά 103 εκατ. ευρώ ενίσχυσε τα κεφάλαιά της η Alpha Bank με επαναγορά ομολόγων