A- A+
Ορίστηκε Επίτροπος στην Probank για την ολοκλήρωση της ΑΜΚ - Διασφαλισμένοι οι καταθέτες
Στον ορισμό Επιτρόπου στην Probank με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας που παραμένει εκκρεμής επί μακρόν, προχώρησε με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση της εγχώριας νομισματικής αρχής, οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και οι εργασίες της τράπεζας συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Επίτροπος ορίστηκε ο κ. Πέτρος Φρονίστας. Σημείνεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Probank βάση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχονται σε 280 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο της ΤτΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα η τράπεζα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 160 εκατ. ευρώ μέσω εκδόσεων νέων μετοχών και ομολόγων.

Με τον ορισμό Επιτρόπου η Τράπεζα της Ελλάδος θα επιχειρήσει να καλύψει το «κενό» που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, ώστε η τράπεζα να παραμείνει αυτόνομη και ιδιωτική.

Τραπεζικά στελέχη τονίζουν πάντως πως το γεγονός ότι η νομισματική αρχή δεν αποφάσισε να «κλείσει το διακόπτη», όπως έκανε στην FBBank, δείχνει ότι θέλει να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στην τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική.

Εξάλλου, σημειώνουν ότι με την απόφαση αυτή ουσιαστικά η Probank ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα των συστημικών τραπεζών, οι οποίες έχουν περιθώριο να ολοκληρώσουν τα σχέδια κεφαλαιακής τους ενίσχυσης έως τις αρχές Ιουνίου.

Τι λέει η Probank

«Μετά τη θετική εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την προσπάθεια της Probank και του προσωπικού της για την ανακεφαλαιοποίησή της, καθώς και την ικανοποιητική της ρευστότητα, όπως προκύπτει από την πολύ καλή σχέση Δανείων προς Καταθέσεις, αποφάσισε την παροχή συμπληρωματικού χρόνου ενός μηνός για την ολοκλήρωσή της» αναφέρει η Probank σε ανακοίνωσή της..

Όπως τονίζει η διοίκησή της, από τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Τράπεζας και φυσικά για την ασφάλεια των καταθέσεων του συνόλου των πελατών της που είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο».

Επιπλέονα αναφέρεται ότι η Τράπεζα συνεχίζει απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία της και παράλληλα την προσπάθεια συγκεντρώσεως των απαιτούμενων κεφαλαίων, πιστεύοντας ότι στο χρονικό διάστημα που της παρασχέθηκε θα επιτύχει το σκοπό της.