A- A+
Τράπεζα Πειραιώς: Αναδιάρθρωση δανείων
Μία σειρά από μέτρα για τη διευκόλυνση των πελατών της έχει θέσει σε εφαρμογή από τις 12 Μαΐου 2010 η Τράπεζα Πειραιώς.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους πελάτες της που θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρέχεται η δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση τους, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

1. Στεγαστικά δάνεια

  • Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου τους στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
  • Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%. Έτσι, για δάνειο 100.000 που ο πελάτης σήμερα πληρώνει 606/μήνα, η νέα του δόση κατά τη διάρκεια της περιόδου διευκόλυνσης διαμορφώνεται σε 209 (μειώνεται δηλ. κατά 397/μήνα)
  • Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και 5χρόνια. Έτσι, σε αντίστοιχο δάνειο, αντί για 606/μήνα ο πελάτης μπορεί να πληρώνει 528/μήνα (μείωση δηλ. κατά 78/μήνα)

2. Καταναλωτικά δάνεια

  • Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου).
  • Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 3 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και 55% /μήνα Έτσι, για άληκτο κεφάλαιο 10,000 Ευρώ, ο πελάτης θα μπορεί πληρώνει 101 /μήνα αντί για 223 /μήνα που πληρώνει τώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παρούσα κατάσταση πολλοί δανειολήπτες και όχι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν υποστεί έμμεση μείωση των εισοδημάτων τους (αύξηση της έμμεσης φορολογίας) ή περιορισμό των εσόδων τους λόγω πτώσης της ζήτησης (επιτηδευματίες, έμποροι) και αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει ειδική μέριμνα προσφέροντας και σε αυτούς ανάλογα προγράμματα για τη στήριξη τους.

Ειδικά για τους πελάτες της που βιώνουν σοβαρότατες δυσκολίες λόγω απώλειας της εργασίας τους, παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής τους από την καταβολή δόσεων μέχρι και για 6 μήνες.