A- A+
Μειώσεις επιτοκίων στις προθεσμιακές της Τράπεζας Κύπρου
Περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων περιελάμβανε η πρώτη παρέμβαση της Τράπεζας Πειραιώς στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Κύπρου, μετά την εξαγορά της στην Ελλάδα.

Η πρώην κυπριακή τράπεζα προσέφερε πολύ υψηλά επιτόκια, διαθέτοντας λογαριασμούς προθεσμίας με προκαταβολή τόκων ή καταβολή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η φιλοσοφία των αλλαγών που εφάρμοσε η Τράπεζα Πειραιώς από τις 15/4 στα επιτόκια της Τράπεζας Κύπρου ταυτίζεται με τις γενικότερες τάσεις της αγοράς.

Δηλαδή, μετά τις περικοπές, τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων μικρότερης διάρκειας προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις από τα προγράμματα 12 μηνών και άνω.

Όλα τα προϊόντα

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ενταχθεί πλέον στον όμιλο Πειραιώς και δεν έχει καμία σχέση με το κυπριακό συγκρότημα.

Ως εκ τούτου, όταν καταθέτει κάποιος τα χρήματά του στην Τράπεζα Κύπρου, γίνεται αυτόματα πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει σήμερα τα ακόλουθα προγράμματα:

  • ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση διάρκεια από 3 έως και 24 μήνες, με καταβολή των τόκων κάθε μήνα.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 7.500 ευρώ και το επιτόκιο φτάνει έως και το 4,60%, ανάλογα με το ύψος και τη διάρκεια της προθεσμιακής.

  • 3 PLUS 3: Αποτελεί προθεσμιακή κατάθεση συνολικής διάρκειας 6 μηνών σε ευρώ με προνομιακά επιτόκια για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο και απόδοση των τόκων στο τέλος του κάθε τριμήνου.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, ενώ η μέση εξαμηνιαία απόδοση διαμορφώνεται σε 3,60%.

  • ADVANCE: Πρόκειται για λογαριασμό προθεσμίας με προκαταβολή τόκων στην αρχή της κατάθεσης.

Η διάρκειά της μπορεί να ανέρχεται σε 1, 3, 6, 9 και 12 μήνες, ενώ το επιτόκιο φτάνει έως και το,60%

  • REFLEX: Αποτελεί προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών, της οποίας το επιτόκιο αυξάνει κατά 0,25 κάθε τρίμηνο.

Δίνει τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης συγκεκριμένου ποσοστού του αρχικού κεφαλαίου χωρίς επιβαρύνσεις.

Το επιτόκιο διαμορφώνεται ξεκινά από το 3,45% στο πρώτο τρίμηνο και φτάνει στο 4,20% στο τελευταίο.

  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ / ΔΙΜΗΝΟ: Οι λογαριασμοί αυτοί εξασφαλίζουν υψηλές μηνιαίες ή διμηνιαίες καταβολές τόκων μέσω ενός σταθερά αυξανόμενου επιτοκίου.

Επιπλέον, ο καταθέτης έχει ελεύθερη πρόσβαση στο κεφάλαιο κάθε μήνα. Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, ενώ το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια μπορεί να φτάσει έως και το 4,80%.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.