A- A+
Emporiki: Επενδύσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη με ασφάλεια
Τη δυνατότητα επένδυσης σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές, χωρίς να διακινδυνέψουν το αρχικό τους κεφάλαιο, έχουν οι Ελληνες επενδυτές μέσω ενός νέου προϊόντος που προσφέρει η Emporiki Bank.

Πρόκειται για το «Emporiki Protected Fund Midas V» (προστατευμένου κεφαλαίου), διάρκειας 5 ετών που εγγυάται το 100% του αρχικά επενδυόμενου κεφαλαίου στη λήξη του και θα διατίθεται μέσω του δικτύου της τράπεζας.

Η τελική απόδοσή του συνδέεται με τη μέση απόδοση ενός επενδυτικού καλαθιού 15 επιλεγμένων μετοχών που συνθέτουν τους δείκτες Dow Jones Eurostoxx 50 και S&P 500, παρέχοντας κατ' αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα μιας διαφοροποιημένης επένδυσης με έκθεση σε ηγετικές εταιρίες της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον της τελικής απόδοσης, στο τέλος του 1ου έτους (30/05/2011), ο πελάτης θα εισπράξει ένα τοκομερίδιο που θα ισούται με 2,40% της αρχικής καθαρής αξίας ενεργητικού (μείον την προμήθεια εγγραφής).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το προϊόν πέρα από την εγγύηση του αρχικά επενδυόμενου κεφαλαίου στη λήξη, προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως εβδομαδιαία δυνατότητα ρευστοποίησης, αφορολόγητα κέρδη, πρόσβαση στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά μετοχών, με δυνατότητα υψηλών αποδόσεων και επαγγελματική διαχείριση από την Amundi, τρίτη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη κι έναν από τους δέκα κορυφαίους διαχειριστές στον κόσμο, με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 670 δισ. δολαρίων.