A- A+
TT: Αυξημένα επιτόκια για προθεσμιακές άνω των 100.000 ευρώ
Σε αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο προθεσμιακών καταθέσεων που προσφέρει προχώρησε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προβαίνοντας σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των αποδόσεων για μικροποσά.

Ειδικότερα, η τράπεζα δημιούργησε τρεις κλίμακες ποσών στο λογαριασμό προθεσμίας «Αυξάνω Extra», διάρκειας 3 και 6 μηνών, ώστε να επιβραβεύει κυρίως τους καταθέτες με υπόλοιπα άνω των 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη λογική που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ως προς το όριο προστασίας των 100.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα διατήρησε ανέπαφα τα επιτόκια που προσέφερε μέχρι πρότινος για ποσά από 20.000 ευρώ, αλλά πλέον αυτά ισχύουν μόνο για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Για μικρότερα ποσά, το επιτόκιο έπεσε.

Πώς λειτουργούν

Με εξασφαλισμένο επιτόκιο που ξεκινάει από 3,00% και φτάνει έως και 4,00%, οι προθεσμιακές καταθέσεις «Αυξάνω Extra» εγγυώνται υψηλές αποδόσεις, ενώ παράλληλα σας αφήνουν την ελευθερία να διακόψετε το πρόγραμμα κάθε μήνα χωρίς ποινή.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης χωρίς ποινή κάθε μήνα, στην εκάστοτε ημερομηνία εκτοκισμού.

Σημειώνεται ότι οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα αυτόματα σε έντοκο λογαριασμό του πελάτη.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.