A- A+
Την αλλαγή της διοίκησης της ΕΤΕ ζήτησε η τρόικα – «Παίζει» το δίδυμο Βουρλούμη – Αράπογλου
Δυσαρεστημένη με τις επιδόσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είναι σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, η οποία ζήτησε την αλλαγή της. «Παίζουν» Βουρλούμης – Αράπογλου.

Τραπεζικές πηγές που έχουν εικόνα των επαφών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών και την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζουν ότι η τρόικα εμφανίστηκε ενοχλημένη με τον τρόπο που έχει χειριστεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου και την συγχώνευση με την Eurobank.

Ειδικότερα, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, εκτιμούν ότι η διοίκηση υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Αλέξανδρο Τουρκολιά δεν είναι αποτελεσματική.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν ευθέως θέμα αλλαγής της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Προσωπική ήττα Σαμαρά

Ανεξάρτητα από το αν ευσταθούν οι παραπάνω διαρροές, η ματαίωση και μόνο του deal αποτελεί μία προσωπική ήττα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς ανατρέπεται το σχέδιό του για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του κ. Τουρκολιά, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά από τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τάκη Αράπογλου.

Με βάση το ίδιο σενάριο στη θέση του προέδρου της τράπεζας θα τοποθετηθεί ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας.