A- A+
Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων που έχουν δοθεί σε οινοπαραγωγούς
Παράταση έως και το τέλος του 2013 δίνεται σε σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές οργανώσεις της χώρας για την καταβολή της χρεολυτικής δόσης που έπρεπε να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η οφειλόμενη χρεολυτική δόση της 31.12.2012 δύναται να καταβληθεί μέχρι και την 31.12.2013.

Οι τόκοι που αφορούν τη δόση και θα παραχθούν για το χρονικό διάστημα από 01.01.2013 έως και την εξόφληση αυτής βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες και δεν καλύπτονται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπαχθεί στις διατάξεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή της δόσης που ήταν καταβλητέα στις 31.12.2012, οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι 31.05.2013.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αναστολής καταβολής της δόσης αποτελεί η ρητή συναίνεση της πιστώτριας τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα στο πλαίσιο των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, με ιδιαίτερες δημοσιονομικές, νομικές, αλλά και διοικητικές προεκτάσεις, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και στηρίζοντας επί της ουσίας, στο πλαίσιο των τρεχουσών δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα.